Türk Vatandaşı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ve yatırım yapanlara Türk vatandaşlığı verilecek.

Türk Vatandaşı Olmak İçin Yapılması Gerekenler
Türk Vatandaşı Olmak İçin Yapılması Gerekenler Haberimport.com
Türkiye’ye 2 milyon dolarlık yatırım yapıldığı ya da 1 milyon dolarlık gayrimenkul alındığında Türk vatandaşı olabiliyorsunuz. Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ve yatırım yapanlara Türk vatandaşlığı verilecek.
Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;
- En az 1 milyon dolar tutarında  taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan,
- En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan
- En az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.
-Değişiklikle, en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancıların da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacağı hüküm altına alındı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X