Haberim Port
23 Şubat 2012 Perşembe
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi
27 Ocak 2012 Cuma 23:22

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde son teknoloji ile donatılan TRT Şeş stüdyosunun açılışı yapıldı.

TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde son teknoloji ile donatılan TRT Şeş stüdyosunun açılışı yapıldı. Açılış töreninden sonra BDP’li Osman Baydemir ilk kez TRT Şeş Diyarbakır Müdürlüğü'nü gezdi.

    TRT Diyarbakır Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Stüdyosu’nun açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Şeş Koordinatörü Fethullah Kırşan, TRT Şeş Koordinatör Yardımcısı Sedat Dalda, TRT Şeş Haber Müdürü Cumali Çaygeç, TRT Diyarbakır Bölge TV Müdürü Sezai Yavaş ve AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

    Açılış töreninden önce TRT’de canlı yayına çıkan Arınç, hükümet olarak hak ve özgürlükler alanında attıkları adımları tek tek anlattı. Kendisine bağlı olan RTÜK'te değişiklik yaparak, insanların ana dillerinde yayına kavuşturulduğunu anlatan Arınç, şu an 18 ilde 8 ayrı dil ve lehçede ana dilde yayın yapıldığını dile getirdi.

    Konuşmanın ardından stüdyonun açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Arınç, Eker, Şimşek ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin kesti. Başbakan Yardımcısı Arınç ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TRT Şeş’in kullandığı TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ndeki binaları gezdi. TRT Şeş Genel Koordinatörü Fethullah Kırşan, stüdyo hakkında Arınç ve beraberindekilere bilgi verdi.

    Bülent Arınç, beraberindekilerle stüdyoyu gezerken, Baydemir’e “Buraya bir isim vermemiz gerekiyor” dedi ve gülerek ekledi: “Şimdi dengbêj dersiniz.”

    Bakan Eker, Celal Güzelses ismini önerirken, Baydemir’in Ahmet Arif teklifine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, o ismin müzeye verildiğini hatırlattı. İsim konusu daha sonraki günlere bırakıldı. Açılış töreni ardından bakanlar, TRT Şeş’in Rojev programına katıldı. CİHAN

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

Baydemir, İlk Kez Trt Şeş Stüdyosuna Girdi

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

ADnet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

http://www.twitter.com/haberimport

plus.google.com

Çeşitli Yerli Klip Yabancı Klip
Yabancı Film Yerli Film Oyun
Otomotiv Teknoloji Komik
Animasyon Doğa Reklamlar
Program-Yazılım Yemek Tarifleri Yaşam - Sağlık
Seyahat - Gezi Kültür - Sanat Spor
Moda Kısa Film Güzellik-Bakım
Kazalar Motorsiklet Çizgi Film

ANKET
Google Plus mı? Facebook mu?
DERİNHABER
gazete manşetleri

http://www.facebook.com/haberimport

HAVA DURUMU
İstanbul
5 / 10 °C
Ankara
-13 / 3 °C
İzmir
5 / 15 °C
Bursa
1 / 13 °C
Van
-15 / 0 °C