Haberim Port
22 Mayıs 2012 Salı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak
20 Şubat 2012 Pazartesi 16:27

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Hristiyanlığın Aziz Paul’dan sonra en önemli ikinci ismi olan Aziz John’un şövalyelerine ait Fethiye Kalesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye giriyor.

Hristiyanlığın Aziz Paul’dan sonra en önemli ikinci ismi olan Aziz John’un şövalyelerine ait Fethiye Kalesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye giriyor. Bakanlık bakımsızlık ve terk edilmişlik yüzünden surlarının büyük bölümü yıkılan Fethiye Kalesi’ni müze haline getirecek.
Antik çağlardaki Likya dilinde ışık ülkesi anlamına gelen Telmessos adını taşıyan Fethiye, turizm ve tarımdan sonra kültür turizmiyle de anılacak. Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan ilçedeki tarihi mekânlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile yeniden gün yüzüne çıkartılıyor. Telmessos Antik Tiyatrosu’nun 2013 yazında kültürel etkinliklere hazır olacak şekilde restore edeceğini açıklayan bakanlık, tarihi Fethiye Kalesi için de yeni bir proje geliştiriyor. Şehrin güneyinde yükselen ve Hristiyanların en önemli ikinci ismi Aziz John'un şövalyelerine ait olduğu sanılan Fethiye Kalesi, müze haline getirilecek. Duvarlara oyulmuş birkaç yazı, tarihi belirsiz bir sarnıç dışında, tepenin doğu yüzünde küçük ve basit iki kaya mezarı bulunan kale için plan ve proje çalışmalarının başladığı bildirildi. Fethiye Belediyesi’nin de desteği ile kaledeki proje çalışmalarının önümüzdeki günlerde hız kazanacağı ve 2013 ortalarına doğru açık hava müzesi yolunda önemli adımlar atılacağı öğrenildi.
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethiye ziyaretinde müze çalışmaları ile ilgili ilk sinyalleri vermişti. Günay, burasının doğal yapısı korunarak açık hava müzesi haline getirileceğini ve Fethiye Müzesi deposunda bulunan bazı eserlerin burada sergilenerek kalenin turizme kazandırılacağını açıklamıştı.
Fethiye’de şehrin güneyindeki tepe üzerine kurulu Fethiye Kalesi’nin Aziz John Şovalyeleri’ne ait olduğu rivayet ediliyor. Harabeye dönmüş haldeki kalenin ayakta kalabilen kuzey kısmındaki surlarının temel hizasındaki taşlardan bazılarının Hellenistik, bazılarının da Roma dönemine ait olduğu görülüyor. Günümüze kadar kalabilmeyi başaran kalede belli belirsiz birkaç yazı ile hangi tarihte yapıldığı belli olmayan birde sarnıç bulunuyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Fethiye’de neredeyse hiç kimsenin uğramadığı Fethiye Kalesi şimdilerde sadece akşamcılara ev sahipliği yapıyor.
CİHAN

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Fethiye Kalesi, Açık Hava Müzesi Yapılacak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

ADnet

Teknoloji Yerli Sinema Ünlü Bayanlar
Diziler Yabancı Sinema Ünlü Erkekler
Yaşam Otomobil Moda
Oyun Grafik-Tasarım Komik
Doğa Logo & Amblem Çanta Modası
Müzik Gözlük Modası Kültür & Sanat
Nostalji Gelinlik Modası Seyahat & Gezi
Çeşitli Aksesuar Modası Ev & Dekor
Spor Ayakkabı Modası Motorsiklet
İlginç Yeme & İçme Astroloji

http://www.twitter.com/haberimport

ANKET
2012 yılında ilk hangi elektronik cihazı almayı planlıyorsunuz?
DERİN HABER

http://www.facebook.com/haberimport

HAVA DURUMU
İstanbul
15 / 25 °C
Ankara
8 / 26 °C
İzmir
13 / 28 °C
Bursa
12 / 30 °C
Adana
12 / 27 °C
Takip Et

Twitter GooglePlus+ Facebook Google Haberler friendfeed Haberimport RSS