Haberim Port
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Spk Onayını Alan Özak Gyo, 2012’nin İlk Halka Arzını Yapacak
03 Şubat 2012 Cuma 13:57

Spk Onayını Alan Özak Gyo, 2012’nin İlk Halka Arzını Yapacak

Halka arzda ‘Tümünü Geri Alım Garantisi’ ve ’Bonus Hisse’ gibi teşvikler uygulayan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) onaylarını aldı.

Halka arzda ‘Tümünü Geri Alım Garantisi’ ve ’Bonus Hisse’ gibi teşvikler uygulayan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) onaylarını aldı. Şirket, 8 - 9 – 10 Şubat tarihlerinde halka açılacak.

Deniz yatırım öncülüğünde 27 aracı kurumun talep toplayacağı halka arzda hisse birim fiyatı 2,50 TL olarak belirlendi. Toplam 39 milyon 250 bin adet pay satışa sunulurken; işlemin toplam büyüklüğü 98,1 milyon TL olacak.

Şirket, halka açılmada payların tümünü 90 gün sonra 2,50 TL’den geri alma garantisi de veriyor. Geri satma hakkını kullanmayan yatırımcılara ise yüzde 3 bonus pay vaat ediyor.

Tekstilde dünya markalarına üretim yapan Özak GYO, büyüme alanı olarak turizm ve gayrimenkul faaliyetlerini seçti. Turizm ve gayrimenkul alanında tüm faaliyetlerin ortaklık çatısında yürütülmesi öngörülüyor.

Bünyesinde Antalya-Belek’te 110 bin metrekare alanda yer alan bin 500 yataklı Ela Quality Otel’i bulunduran Aktay Turizm Yatırımları’nda Özak’ın yüzde 57 iştirak payı bulunuyor. 18 milyar euro cirolu turizm operatörü TUİ ile yapılan anlaşma ile otelde 2011’den itibaren Puravida konsepti uygulanıyor.

Anlaşma ile Aktay Turizm Puravida konseptinin 6 sene süreyle Türkiye’de öncelikli yatırımcısı olacak. GYO, Aktay Turizm vasıtasıyla turizm ön tahsisleri alınan Aydın-Didim ve Antalya-Demre’de TUİ’nin katkılarıyla otel projeleri geliştirecek.

Ortaklık, ayrıca 77 bin metrekare kiralanabilir alana sahip İkitelli-34Portall ve 20 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan Güneşli-İşİstanbul ticari gayrimenkulleri ile düzenli nakit akışı elde ediyor.

GYO’nun portföyünde yer alan Bayrampaşa’daki 33 bin metrekare arsada, 2012 içinde inşaatına başlanacağı, 80 bin metrekare civarında konut ve ticari alanların bulunacağı bir projenin geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca Metro bağlantılı olacak 6 bin 700 metrekarelik Mahmutbey arsasında 19 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak ticari gayrimenkul projesinin geliştirilmesi hedefleniyor.





CİHAN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

ADnet

Teknoloji Yerli Sinema Ünlü Bayanlar
Diziler Yabancı Sinema Ünlü Erkekler
Yaşam Otomobil Moda
Oyun Grafik-Tasarım Komik
Doğa Logo & Amblem Çanta Modası
Müzik Gözlük Modası Kültür & Sanat
Nostalji Gelinlik Modası Seyahat & Gezi
Çeşitli Aksesuar Modası Ev & Dekor
Spor Ayakkabı Modası Motorsiklet
İlginç Yeme & İçme Astroloji

http://www.twitter.com/haberimport

ANKET
2012 yılında ilk hangi elektronik cihazı almayı planlıyorsunuz?
DERİN HABER

http://www.facebook.com/haberimport

HAVA DURUMU
İstanbul
15 / 21 °C
Ankara
10 / 22 °C
İzmir
12 / 25 °C
Bursa
11 / 20 °C
Adana
17 / 26 °C
Takip Et

Twitter GooglePlus+ Facebook Google Haberler friendfeed Haberimport RSS