Haberim Port
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkler Tatil İçin Temmuz Sonu ile Ağustos Başı Dönemini Tercih Ediyor!
02 Ocak 2012 Pazartesi 16:59

Türkler Tatil İçin Temmuz Sonu ile Ağustos Başı Dönemini Tercih Ediyor!

Tatilseverler tatil dönemi için en çok Temmuz sonu ile Ağustos başı arasındaki zaman dilimini tercih ediyor.

Benzersiz tatil seçenekleri sunan Gazella Turizm, en son düzenlediği iki anket ile tüketicilerin en çok hangi dönemde tatile çıkmayı tercih ettiklerini ve özel tatil gruplarına olan görüşlerini ortaya çıkardı.

Tatilseverler kişiselleştirilmiş tatil seçeneklerine sıcak bakarken, tatil dönemi için en çok Temmuz sonu ile Ağustos başı arasındaki zaman dilimini tercih ediyor.

Gazella Turizm, yaklaşık 7000 aktif üyesi bulunan www.binrota.com sitesinde gerçekleştirdiği anketlerle tatilseverlerin nabzını tutmaya devam ediyor. “Yazın hangi dönemde tatil yapmayı tercih ederseniz” sorusuna, ankete katılanların yüzde otuz dokuzu “Temmuz sonu- Ağustos başı”, yüzde yirmi dokuzu “Ağustos sonu-Eylül başı”, yüzde on dördü “Mayıs sonu-Haziran başı”, yüzde on ikisi “Haziran sonu-Temmuz başı” ve yüzde üçü “Ne zaman izin alırsam” yanıtını verdi. Anket sonuçlarından anlaşılacağı gibi okulların tatil olduğu ve sıcakların üst seviyeye ulaştığı yaz ayları, tatilseverlerin en gözde zamanları.

Diğer bir ankette yer alan “Yaş, cinsiyet, meslek gruplarına göre özelleştirilmiş tatil paketleriyle ilgilenir misiniz?” sorusunun cevabı olarak ankete katılanların yüzde elli altısı “Evet” yanıtını verirken, yüzde on dokuzu “Hayır” dedi. Geriye kalan katılımcıların yüzde on dokuzu ise “Bazen” yanıtını verdi. Sonuçlardan tatilin kişilerin birbirlerine yakın özellikler taşıdığı bir grupla birlikte yapılmasının daha cazip olduğu anlaşılıyor.

Farklı zaman aralıklarında müşterilerinin seyahat tercihlerine ilişkin olarak düzenlediği anketlerle, Gazella tüketicilerin tatil eğilimlerini belirleyip hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. En son olarak gerçekleştirilen anket ise Türklerin tatil seçimleri için hangi dönemleri tercih ettiklerini belirlemeye yönelikti. Düzenlenen anketin sonuçlarından, yaz aylarının diğer dönemlere göre yoğun ilgi gördüğü ve bu zamanlarda tatile gitmek için önceden rezervasyon yapmanın önemi vurgulanıyor.

Turlarını ziyaret edilen yerlerin kültürlerini ve tarihi özelliklerini öne çıkartarak kurgulayan Gazella Turizm, 1996 yılından beri şirketlerin yurtiçi ve yurtdışı seyahat organizasyonlarında vize, uçak bileti, otel, rehberlik, transfer, eğlence gibi alanlarda hizmet sunmanın yanı sıra şirketlerin gezilerinin amaçlarına uygun adresleri belirlemede de yardımcı oluyor.

Şu ana kadar Gazella tarafından belirlenen 2012 Yaz turları arasında, Sicilya, Marsilya, Toskana, Berlin, Mikanos ve Korsika gibi gizli cennet köşelere sahip yerler bulunuyor. İndirimli erken rezervasyonların yeni başladığı şu günlerde tatil planlarını ayarlamak isteyenler ise özel fırsatlardan yararlanıyor. Turlarla ilgili daha ayrıntılı bilgilere www.gazella.com adresinden ulaşılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

ADnet

Teknoloji Yerli Sinema Ünlü Bayanlar
Diziler Yabancı Sinema Ünlü Erkekler
Yaşam Otomobil Moda
Oyun Grafik-Tasarım Komik
Doğa Logo & Amblem Çanta Modası
Müzik Gözlük Modası Kültür & Sanat
Nostalji Gelinlik Modası Seyahat & Gezi
Çeşitli Aksesuar Modası Ev & Dekor
Spor Ayakkabı Modası Motorsiklet
İlginç Yeme & İçme Astroloji

http://www.twitter.com/haberimport

ANKET
2012 yılında ilk hangi elektronik cihazı almayı planlıyorsunuz?
DERİN HABER

http://www.facebook.com/haberimport

HAVA DURUMU
İstanbul
15 / 21 °C
Ankara
10 / 22 °C
İzmir
12 / 25 °C
Bursa
11 / 20 °C
Adana
17 / 26 °C
Takip Et

Twitter GooglePlus+ Facebook Google Haberler friendfeed Haberimport RSS