0- 24 ay arasında çocuğu olana son dakika haberi! 375 Euro hesabınıza yatıyor! SGK'ya başvurmak yeterli

TAKİP ET

Kadın istihdamının desteklenmesi hedefi ile yeni devresinin projelerini kamuoyu ile paylaşan Sosyal Güvenlik Kurumu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, alakalı müracaat şartlarını gerçekleştiren bütün annelere belirli tutarları sahibi olan bakıcı desteğinin verileceğini açıkladı. İşte kurumların bakıcı desteklerine dair ayrıntılar…

Reklam
Reklam

0- 24 ay arasında çocuğu olana son dakika haberi! 375 Euro hesabınıza yatıyor! SGK'ya başvurmak yeterli... Yeni dönemde ekonomik koşulların giderek ağırlaşması, kamu kurumlarını harekete geçirdi. Birçok değişik kategori altında, değişik avantajlara sahiplik eden kampanyalarını duyuran kamu kurumları, bu kapsamda bayan istihdamının desteklenmesi hedefi ile de yeni projelerin tasarlanmış olduğunu duyurdu. 

NETLEŞTİ! Bayram gelmeden alın! Çalışan çalışmayan herkese ev kadını ve işsizlere 1.750 TL para yardımı!


SGK'dan kadın istihdamı için önemli adım! Kadın işverenlere 320 Euro destek verilecek


SGK'dan kadınlara karşılıksız aylık 3.984,44 TL hibe desteği!





 

Sosyal Güvenlik Kurumu Bakıcı Desteği


Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışma hayatına doğum yapmış bulunduğu amacıyla ara veren kadınlara, eğitimli bakıcı desteği vermektedir. Söz hususu desteğin euro bazında verileceğini belirten bakanlık, alakalı desteğin müracaat şartlarını şu şekilde belirlemiştir:

·    İstanbul, İzmir ve Ankara illerinden birisinde ikamet ediyor olmak

·    MEB ya da İŞKUR bakıcı sertifikalarına sahip olan personelleri istihdam etmek

·    4A statüsünde çalışıyor olmak

·    0- 24 ay arasında çocuğu olmak

·    En az asgari ücret karşılığında personel istihdam etmiş olmak

·    İstihdam edilen personeli tam vakitli ve sigortalı olarak çalıştırmak

Sosyal Güvenlik Kurumu yukarıda şartları belirtilmiş olan bakıcı desteğinden yararlanmaya hak kazanan vatandaşlara, 325 euro tutarında destekte bulunacaktır. Özel gereksinimli çocuklara sahip olan annelere ise alakalı ücrete ek olarak 50 euro daha ödeme yapılacaktır. 


 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakıcı Desteği


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik  Kurumu’nun aksine çalışan annelere nakdi yardımda değil kreş yardımında bulunacağını açıkladı. Bakanlık, alakalı hizmetinden gereksinim sahibi ailelerin yararlanabileceklerini ve söz hususu kreş hizmetinin yüzde 3 oranında bedava olarak sunulacağını bildirdi. 


​​​​​​​

Kamu Kurumlarının Bakıcı Desteklerine Nasıl Başvuru Yapılır?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan kreş hizmetine, Sosyal Hizmet Müdürlüklerine giderek, dilekçe aracılığı ile şahsen müracaat yapılması gerekmektedir. Sosyal Güvenlik  Kurumu doğrultusundan tasarlanmış olan bakıcı desteği hizmetine ise e-devlet sistemine giriş yapılarak ön müracaat oluşturulmalıdır.