1 bardak suda bekletilen ceviz tam bir şifa deposu! Ceviz suyunun saymakla bitmeyen faydaları

TAKİP ET

Cevizin insan sağlığı için önemi oldukça büyük. Faydaları saymakla bitmeyen cevizin özellikle suyu tam bir şifa deposu. Suda bekletilen cevizin faydalarını öğrenince siz de ceviz suyuyla sağlığınız için yararlı bir bilgi edinmiş olacaksınız. Sadece 1 bardak suyun içinde bekletilen cevizin inanılmaz faydaları  sizi de şaşırtacak. Akşamdan 1 bardak suyun içine koyduğunuz cevizleri bir gece bekleterek tüketebilirsiniz. 

Reklam
Reklam

Ceviz, tek başına insan sağlığına faydalarıyla bilinen bir yiyecek. Bazı tatlılarda, salatalarda hatta ana yemeklerde bile kullanılan cevizin suyu da tam bir şifa deposu. Ceviz suyunun insan sağlığına çok fazla faydası bulunmaktadır. Özellikle kilo vermek isteyenler ceviz suyuyla sağlıklı bir şekilde kilo verebilirler. İşte akşamdan bir bardak suda bekletip tüketeceğiniz cevizin sağlığınıza faydaları…

KABIZLIĞI GİDERİYOR

Ceviz suyu tüketmek kolesterolü düşürüyor ve kabızlığı gideriyor. Ayrıca ceviz suyu kilo vermeye de yardımcı oluyor. Adet dönemi düzensizliği yaşayan kadınların da bu dönemi daha rahat ve daha az sancıyla atlatabilmek için ceviz suyu tüketmeleri öneriliyor.  Emziren anneler de ceviz suyu tüketmesi halinde ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe geçiyor. Bu sayede bebekler de gerekli olan çok sayıda vitamini en doğal şekilde anneden alıyor.

CİLT PROBLEMLERİNE İYİ GELİYOR

İçeriğindeki vitaminler sayesinde beyindeki fonksiyonları güçlendiren ceviz suyu, ilerleyen yaşlarda Alzheimer gibi zorlu hastalıklara yakalanma riskini de azaltıyor. Ayrıca tiroit dengelerini de düzenlediği için tiroit sorunu yaşayan kişilerin ceviz suyu tüketmesi tavsiye ediliyor. Tırnakları ve saçları güçlendiren ceviz suyunun sivilce ve akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanıldığı biliniyor.