1 kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı içme suyu zehirlenmesinde yeni gelişme

TAKİP ET

Bolu'da Yuva köyünde kurban bayramı sonrası tam bir facia yaşanmıştı. İçme suyundan zehirlenerek hastaneye kaldırılan 1 kişi hayatını kaybetmiş 141 kişi ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmişti. O köyde akarsu ve sondaj kuyularında da yüksek oranda mikrop tespit edildi. Bolu Valiliği tarafından köyde su kullanımı sınırlandırıldı.

Reklam
Reklam

Bolu'da Yuva köyünde Kurban Bayramı sonrasında felaket yaşandı. Köyde içme suyuna karışan mikrop sebebiyle çok sayıda kişi hastaneye kaldırılırken 1 kişi yaşamını yitirdi. Kanlı ishal ve kusma şikayeti yaşayan vatandaşlardan 115'i taburcu edildi ancak hala Tedavisi devam eden hastalar bulunuyor.

SODA ÇOK YÜKSEK MİKTARDA MİKROP TESPİT EDİLDİ

Bolu'nun yuva köyünde karın ağrısı ve ishal ve kusma şikayeti ile vatandaşların sağlık kuruluşlarına başvurması sonucu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bolu Valiliği Abant Salonu'nda Vali Erkan Kılıç Başkanlığında toplantı yaptı. Yapılan toplantıda analiz sonuçları değerlendirildi. Yuva köyünde kuyu ve kanallarda çok yüksek miktarda mikrop tespit edildiği öğrenilirken su kullanımına sınırlama getirildi.

KUYULARDA İNCELEME DEVAM EDECEK

Bolu'nun yuva köyünde kuyularda su kullanımının kısıtlanmasının ardından aynı zamanda teyze ve işletmelere ait sondaj kuyularında da ilgili kurumlar tarafından denetim yapılmasına karar verildi. Şu anda yuva köyünde ikinci bir karara kadar içme suyu kullanımı kısıtlandı.