1 Ocak 2022 Cumartesi İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi tatil günlerinde toplu taşımayı ücretsiz yapmaktadır. 1 Ocak günü de resmi tatil olduğu için toplu taşımanın ücretsiz olması bekleniyor. 1 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Bu haberimizde 1 Ocak günü İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olup olmamasına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte 1 Ocak günü İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olmasıyla ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) İstanbul'da toplu ulaşım resmi tatillerde ücretsiz. 1 Ocak Cumartesi günü otobüs, metro, metro, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı merak konusu oldu. 1 Ocak günü İstanbul'da toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

1 Ocak toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı?

Geçen yıl 1 Ocak'ta İETT toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verdi. İETT seferlerinin 1 Ocak 2022'de de  ücretsiz olarak açılması bekleniyor.

Geçen yılki İBB Genel Kurul kararına göre, "1 Ocak 2021 tarihinde İstanbul kartınız için ücretsiz ulaşım sağlayabilirsiniz. Ücretsiz ualşım havalimanı hatları ve Adalar enerji hatları için geçerli değildir." Kararı alınmıştı. Bu yıl da aynı kararın çıkması bekleniyor.

Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) aldığı karara göre toplu taşıma araçları olarak . Uygulama Otobüs A.Ş (Erguvan Otobüsleri), İETT, özel halk otobüsleri, tramvaylar, nostaljik tramvaylar, şehir içi vapurlar, teleferikler ve özel deniz motorları 1 Ocak günü ücretsiz olmuştu. Bu yıl da aynı araçların ulaşımının ücretsiz olması beklenmektedir.

1 Ocak toplu ulaşım ücretsiz mi? 1 Ocak İstanbul toplu ulaşım