1 Ocak günü resmi tatil mi? Yılbaşı tatili kaç gün oldu?

TAKİP ET

Yeni yıla günler kala heyecanlar arttı. Eğitim de ve iş hayatında tatil günlerinin ne zaman ve kaç gün olacağı araştırılmaya başlandı. 2022 yılında 31 Aralık ve 1 Ocak günü resmi tatil mi sorusunun yanıtı ve tatil günleri haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

31 Aralık Cuma günü ve 1 Ocak günü resmi tatil oluğ olmadığı merak konusu oldu. Geçen sene pandemi nedeniyle kısıtlamaların olması üzerine bu yıl nasıl bir önlemler alınacağı henüz açıklanmadı. İşte Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanunu’na göre 31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil bilgisi..

31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil mi?

Milyonların merak ettiği sadece çalışan değil öğrencilerin de araştırdığı yılbaşında hangi günler tatil sorusunun cevabı belirlendi. 31 Aralık 2021 tarihinin Cuma gününe denk gelmesinin ardından 1 Ocak resmi tatil ilan edilmiştir. 

Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir. Dolayısıyla 31 Aralık tarihinde okullar tatil değildir. Bugünden itibaren yılbaşına 25 gün kalmıştır.

1 Ocak tatil mi 31 Aralık tatil mi Yılbaşı tatili