10 gündür aranan küçük Müslüme'den acı haber!

TAKİP ET

Mersin'in Gülnar ilçesinde yaşayan ve 10 gün önce kaybolan 2,5 yaşındaki Müslüme'den acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni evinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulundu.

Reklam
Reklam

Konargöçer bir yaşam sürdürmek ve kışı geçirmek için Konya Bozkır'dan Mersin'in Gülnar ilçesine gelen Sarıkeçili Yörüklerden Yağal ailesinin 2,5 yaşındaki kızları Müslüme, 10 gün önce kayboldu. 10 Kasım günü kurdukları çadırdan çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Müslüme için tüm ekipler seferber oldu.



Aile; AKUT, UMKE, jandarma, itfaiye ve AFAD’a bağlı ekiplerle birlikte küçük kızlarını aramaya başladılar. Bölgede ilk gün gönüllülerin de yer aldığı 700 kişi, arama çalışmasına katılırken daha sonra 200 kişiden oluşan başka bir profesyonel ekiple birlikte belediye ve çeşitli kurum gönüllüler 12 kilometrelik vadi, orman ve dağlık alanlarda arama çalışması yaptı. Yapılan arama çalışmalarında herhangi bir iz takibe rastlanılmazken kadavra ve kokuya duyarlı köpeklerle insanlı keşif uçağı aramarına termal droneler de destek verdi fakat küçük kızın izi bulunamadı.



10 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2,5 yaşındaki küçük Müslüme’nin kaybolmasında tam 10 gün sonra acı haber geldi. Arama çalışması yapan ekipler, küçük kızın cansız bedenine çadırdan yaklaşık 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekliğindeki dağın tepesinde ulaştı. Küçük kızın cesedinin incelemeye alındığı öğrenilirken Müslüme'nin yakınları, acı haberi duyduktan sonra gözyaşlarına boğuldu.


 

mersin müslüme kayıp acı haber müslüme yağal