100 TL'den oldu! Kargo teslimat kodunu paylamanın sonucu!

TAKİP ET

İstanbul'da 100 bin TL'ye internet sitesinden oyun bilgisayarı satın alan E.Y mağdur oldu. İnternetten aldığı bilgisayarın kargodan gelmesini bekleyen E.Y, kendisini kargo görevlisi olarak tanıtan S.Ç. isimli şahısla teslimat kodunu paylaştı. Kargoya giden S.Ç. kendisini E.Y gibi tanıtarak dizüstü bilgisayarı alıp ortadan kayboldu. Kameralardan görüntülenen şahsın kimliği tespit edildi ve tutuklanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul, Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bulunan kargo firmasında olay 23 Nisan’da yaşandı. E.Y’nin ikinci el ürün satılan internet adresinden aldığı 100 bin TL değerindeki bilgisayar sahibine ulaşamadan çalındı.
S.Ç isimli şahıs, edinilen bilgilere göre internet sitesinden bu bilgisayarı takip etti.
S.Ç. bilgisayarın satıldığını fark ettiğinde harekete geçerek kargo görevlisi gibi alışveriş sitesini aradı. Ürünün satıldığı kişiye ulaşılamadığını söyledikten sonra kimlik bilgileriyle iletişim numarasını öğrendi. Bunun ardından ihtiyaç duyduğu bilgileri alarak E.Y’yi aradı.

Kendisini E.Y’ye yine kargo görevlisi olarak tanıttı ve paketin teslimat kodunu istedi. Teslimat kodunu öğrendikten sonra kargo firmasına gitti ve burada kendisini E.Y. olarak tanıtıp bilgisayarı alarak ortadan kayboldu. Kargo firmasında bulunan kameraların incelenmesiyle polis, S.Ç’nin eşgaline ve kimliğine ulaştı. Yapılan çalışmaların ardından Esenyurt’ta yakalanarak göz altına alındı.
S.Ç. isimli şahsın kasten yaralama ve farklı başka suçlardan da sabıka kaydı olduğu öğrenildi. Polisin sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen S.Ç. mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelinin kargo firmasında bilgisayarı alırken oldukça soğukkanlı gözükmesi de dikkat çekti.