12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması kayıp mı oldu? Kaşıkçı Elması nerede?

TAKİP ET

12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması kayıp mı? Kaşıkçı Elması nerede, kayıp mı oldu? Ekşi Sözlük'te açılan 12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması'nın kaybolması başlığı ile birlikte bu sorular gündeme bomba gibi düştü. Peki, Kaşıkçı Elması kayıp mı? Kaşıkçı Elması nerede?

Reklam
Reklam

12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması kayıp mı? Ekşi Sözlük'te 12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması'nın kaybolması başlığı açılması ile beraber bu soruyu gündeme oturdu. İnternet üzerinde yayın yapan bazı haber siteleri Kaşıkçı Elması'nın kaybolduğunu öne sürdüğü nokta onun üzerine Ekşi Sözlük kullanıcıları da konuyu gündeme taşıdı. Peki, Kaşıkçı Elması nerede? Kaşıkçı Elması kayıp mı 12 Mayıs 2022?
 

Kaşıkçı Elması kayıp mı?


Ekşi Sözlük'te 12 Mayıs 2022 Kaşıkçı Elması'nın kaybolması başlığı açıldı. Konu bir anda sosyal medyanın gündemine otururken kaynağı belli olmayan bir haber nedeniyle böyle bir iddianın gündeme geldiği öğrenildi. Yani Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen Kaşıkçı Elması'nın kaybolması gibi bir durum söz konusu değil.
 

Ekşi Sözlük kullanıcıları yazdı


Kaşıkçı Elması kayıp mı, nerede gidip soruların yanıtı Ekşi Sözlük kullanıcılarının konuyu gündeme taşıması ile birlikte sosyal medyanın en çok konuşulan başlıkları arasında bulunuyor. Ancak kaynağı belirsiz olan haber nedeniyle iddiaların Gerçek olmadığı düşünülüyor.


Kaşıkçı Elması'nın değeri ne kadar?

Kaşıkçı Elması çalındı mı, Kaşıkçı Elması kayıp mı gibi soruların yanı sıra Kaşıkçı Elması'nın değeri ne kadar sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Topkapı Sarayı'nda sergilenen Kaşıkçı Elması tarihi elmasların en büyüğü ve en ünlü olanlarından biri olarak biliniyor. Kaşıkçı Elması 86 Karattır ve çevresi Sıra halinde iri pırlantalarla süslenmiştir. Kaşıkçı Elması hakkında birçok efsane bulunmaktadır. Ancak bunlar arasında en bilineni 1699 yılında Eğrikapı çöplüğünde dolaşan bir kaşık ustası tarafından bulunması ve yok pahasına bir kuyumcuya verilmesidir. Aynı zamanda Napolyon'un annesinden satın alındığı da iddia edilmektedir. Kaşıkçı Elması'nın ismi ile ilgili en mantıklı açıklama ise oval şeklinde olmasıdır. Kaşıkçı Elması'nın değeri 35 milyon Türk Lirası olarak iddia edilmektedir ancak birçok kaynak Kaşıkçı Elması'nın paha biçilemez olduğunu söylemektedir.