13 milyon emekli için TBMM'de onaylandı! Bu seneki emekli ikramiyeleri...

TAKİP ET

Emeklilerin bayram ikramiye tutarı açıklandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kabul edilen kararın ardından dini bayramlarda emekli maaşlarına ek olarak verilecek ikramiyenin tutarı belli oldu. Bu sene içerisinde Mayıs ve Temmuz ayında kutlanacak olan bayram öncesinde emekliler bu ödemleri alabilecek. Peki, bu sene bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliler ne kadar ek ödeme alacak? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Emeklilerin bayram ikramiye tutarı açıklandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edilen kararın ardından dini bayramlarda emekli maaşlarına ek olarak verilecek ikramiyenin tutarı belli oldu. Bu sene içerisinde Mayıs ve Temmuz ayında kutlanacak olan bayram öncesinde emekliler bu ödemleri alabilecek. Bayramlarda bankalar kapalı olacağından emekliler, bayram ikramiyelerini ATM üzerinden çekebilecek. 

2022 yılı emekli bayram ikramiye ödemeleri ne zaman olacak?

Konu ile ilgili olarak emekli ikramiyesi, 2018 yılında yürürlüğe giren 7143 sayılı kanunun 23. maddesiyle eklendi. Emekliler bu kanunun ardından üç yıldır ikramiye alıyor. Geçen yıl alınan kararla emekli ikramiyelerinden 100 TL’lik bir artış yaşanmıştı. Buna bakıldığında herhangi bir artış meydana gelmezse bu senede emeklilere bayram ikramiyesi olarak 1.100 TL ikramiye verilecek. 

Ramazan Bayramı 2,3 ve 4 Mayıs 2022 tarihlerinde yaşanacağı için emekli ikramiyelerinin de bayramdan birkaç gün önce yatırılması bekleniyor. Ayrıca Kurban Bayram’da 9 ila 12 Temmuz tarihleri arasında olacak ve ikramiyelerde bu tarihlerden bir-iki gün önce hesaplara yatırılacaktır. 

emekli emekli ikramiyesi emekli ikramiyeleri emekli bayram ikramiyeleri emekli ikramiyeleri ne kadar emekliikramiyelri ne zaman yatırılıcak 2022 emekli ikramiyesi