13 vekil hakkında dokunulmazlık fezlekesi Meclis Genel Kurulu'na sunuldu!

TAKİP ET

Aralarında HDP'li Pervin Buldan'ın bulunduğu 13milletvekili hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi Meclis Genel Kurulu'na sunuldu.

Reklam
Reklam

HDP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 13 milletvekili hakkında bir fezleke hazırlandı. Hazırlanan dosya içine konulan 16 ayrı dokunulmazlık fezlekesi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. 

Pervin Buldan için 2 ve Van Milletvekili Murat Sarısaç için 3 ayrı dokunulmazlık fezlekesi hazırlanırken, Van Milletvekili Sezai Temelli, Dersim Milletvekili Alican Önlü, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Diyarbakır Milletvekilleri Dersim Dağ, İmam Taşçıer ve Remziye Tosun, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ile Demokratik Bölgeler Partisi'nin Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz için 1'er dokunulmazlık dosyası hazırlandı.

TBMM'ye ulaştırılan 16 dokunulmazlık dosyası Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edilirken, komisyonda değerlendirilen dosyalar hakkında nihai kararı Genel Kurul verecek.

 

hedp pervin buldan 13 milletvekili dokunulmazlık dosyası tbmm