13 yaşındaki kızı zincirledi! Bir aydır yatak odasında bağlı bıraktı!

TAKİP ET

Adana'da yaşayan Suriyeli kadın kızını zincirledi. Sık sık evden kaçarak ailesinin uyarılarına aldırmadan trafik ışıklarında dilendiği iddia edilen 13 yaşındaki V.C. annesi tarafından bir ay boyunca ayağından zincirlendiğini söyledi. Yatak odasından hiç çıkarılmadığını, ihtiyaçlarını annesinin karşıladığını söyleyen V.C. zincirlerin hiç sökülmediğini ekledi.

Reklam
Reklam

V.C. olay günü polisler onu kurtarana kadar zincirlerin hiç sökülmediğini belirtirken, anne Semire ise kızının haberi olmadan dilencilik yaptığını ve bunu evden kaçmaması için yaptığını belirtti.
Adana’nın Yüreğir ilçesi, Başak Mahallesi’nde meydana gelen olay, müstakil bir evin 2. katında gelişti. Suriye uyruklu anne Semire M. 8 çocuğunun en küçüğü olan V.C.’yi sürekli evden kaçıp trafik ışıklarına dilenmeye gittiği için defalarca kez uyardı. Mart ayında evden kaçan V.C. bir arkadaşının evinde kaldı. Usame (19), kız kardeşini gittiği arkadaşının evinden getirdi. Annesi Semire yatak odasındaki pencere demirine kızı V.C’yi ayağından zincirledi. Bir ay zincirli şekilde kalan V.C. 29 Nisan’da komşulara sesini duyurdu. Mahallenin ihbarıyla eve gelen polis ekipleri tarafından V.C. bulundu.
Bir ay zinciri hiç sökmedi
Polis ekipleri evin kapısını açıp girdiklerinde, V.C.’yi ayağında zincirli halde buldu ve söküp kurtardı. O esnada evde olan Usame C. ve sonradan ulaşılan Semire M. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne alındı. 13 yaşındaki V.C. ifadesinde “Bir aydır ayağımdan zincirli şekilde yatak odasında kaldım. Annem ihtiyaçlarımı karşıladı, ama zinciri hiç sökmedi. Polis ekipleri beni kurtardı, kimseden şikayetçi değilim” dedi.

Anne ‘Sözümü dinlemiyordu’ dedi
Suriye uyruklu anne Semire M. Verdiği ifadede “Kızım sık sık evden haberim olmadan kaçıyordu, trafik ışıklarında dilencilik yapıyordu. Sözümü dinlemiyordu ve kaçtığında nerede kaldığını bilmiyordum. Kaçmaması için zincirle bağladım, oğlumun bir alakası yok” dedi.
Şikayetçi olmadı
Emniyette işlemlerin tamamlanmasının ardından Semire M. çıkarıldığı mahkemede ev hapsi cezası aldı. Oğlu Usame C. ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. 13 yaşındaki V.C. ailesinden bir şikayette bulunmadı ve kendi isteğiyle ailesinin evine döndü.