14 Mart okulların tatil olduğu iller

TAKİP ET

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının ardından birçok ilde okullar tatil edildi.Eğitime ara verilen iller valilikler tarafından açıklandı.

Reklam
Reklam

Bitlis'te okullar tatil edildi
Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.Yapılan açıklamada , "Olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle, Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde; her tür resmi ve özel okullarımızda 14 Mart Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verilmiştir" denildi.
Çelikhan'da taşıma merkezli okullar tatil edildi
Çelikhan ilçesinde birkaç gündür etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla buzlanma tehlikesinin beklenmekte olması sebebiyle taşıma merkezli okullarda eğitime 14 Mart Pazartesi günü ara verildi.
.Adıyaman'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
Adıyaman'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman Valiliği tarafından merkeze bağlı köy ve beldelerindeki taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesi kararı alındığı duyuruldu. 
Kastamonu'nun 5 ilçesinde eğitime kar engeli
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu'da etkili olan kar yağışı ve sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle bazı ilçelerde eğitim ve öğretime 14 Mart Pazartesi günü 1 gün ara verildiğini duyurdu. 
Gaziantep'te okullara kar tatili
Gaziantep Valisi Davut Gül,kentin çok sayıda bölgesini etkisi altına alan yağış sebebiyle  eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Yapılan “Olumsuz hava şartları nedeniyle 14 mart Pazartesi günü Gaziantep genelinde eğitim öğretime (okul öncesi, ilk ve orta öğretim) bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.
Çınar ilçesinde eğitime kar tatili
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime bir gün ara verildi
Mardin'in 5 ilçesinde eğitime kar tatili
Mardin'in merkez Artuklu ilçesi başta olmak üzere 5 ilçede akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre bölgemizde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle; Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Savur ve Mazıdağı ilçelerimizde 14 Mart 2022 Pazartesi günü tatil edilmiştir” denildi.

Trabzon'da eğitime kar tatili
Trabzon Valiliğinden tarafındanyapılan açıklamada "Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmî ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmî ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.
Ağrı'da eğitime kar engeli
Ağrı'da bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Tutak ilçelerindeki köy okullarında ve taşımalı eğitim gören öğrencileri kapsayacak şekilde eğitime 1 gün ara verildi.
Yayladağı ilçesinde okullara 1 gün ara verildi
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Sason'da okullar 1 gün tatil edildi
Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı taşımalı kapsamında olan ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki bütün resmi ve özel eğitim kurumlarında 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

Tatil Kar tatili