14 Mayıs 2022 Cumartesi evde bakım maaşı yatan iller listesi! 2022 Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama ekranı!

TAKİP ET

14 Mayıs 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi vatandaş tarafından arama motorunda yoğun bir şekilde araştırılıyor. Evde bakım aylığı her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına geçiyor. Mayıs ayının ortalarının gelmesi ile birlikte aramalar yoğunlaştı. Peki, 2022 Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 14 Mayıs 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınlandı mı? Evde bakım maaşı sorgulama ekranı ve detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 14 Mayıs 2022 günü içinde yine hak sahibi vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan başlıklar arasında bulunuyor. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerinden Koparılmaması ve ihtiyaçlarının karşılanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Her ayın 15'inden itibaren başlayan ödemeler 15 günlük süreç içerisinde Türkiye'nin 81 ilinde tamamlanıyor.  Mayıs ayı içinde vatandaşların evde bakım maaşı konusunda araştırmaları başladı. Peki, 14 Mayıs 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 2022 Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

2022 Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ödemeleri her ay düzenli olarak yapılıyor. 2022 Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri içinde araştırmalar başlamış durumda. Mayıs ayı evde bakım parası henüz yatmadı. Çünkü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri her ayın 15'inden 30'una kadar yapıyor. yani 15 Mayıs tarihinden itibaren evde bakım maaşı ödemeleri başlayacak.

14 Mayıs 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 14 Mayıs 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi evde bakım parası ödemeleri için tarih 15 Mayıs 2022 günü olarak belirlendi. Kendi ilinizde evde bakım maaş ödemelerinin ne zaman yatacağını öğrenmek istiyorsanız T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte e-devlet giriş yapabilir, ardından da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

2022 evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilerin ailelerine ödenen bir sosyal yardım eden iyi olarak biliniyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ödemelerine ne zaman zam yapılacağını merak ediyor. Evde bakım parası ödemeleri ne yılda 2 defa olmak üzere tam yapılıyor. Ocak ayında yapılan zamla birlikte evde bakım parası 2022 yılının ilk 6 aylık dönemi için 2292 TL olarak belirlendi. Haziran ayında Yeniden zam yapılacak olan evde bakım maaşı enflasyon oranında artacak.