14 Mayıs 2023 Seçim anketleri! Hangi aday yüzde kaç oy alıyor?

TAKİP ET

14 Mayıs seçimleri için 2 aydan daha az bir süre kala yapılan anket sonuçları her seferinde daha da farklı bir şekil almaya devam ediyor! Peki, son anket sonuçları ne gösteriyor?

Reklam
Reklam

Ülkenin kaderini belirleyecek tarihi seçimler için çok az bir süre kaldı. Seçimlerin yapılması için YSK tarafından tüm hazırlıklar devam ederken, seçimlerde aday olacaklar için de seçim kampanyalarını paylaşmaya devam ediyor. Bu süreçte şirketler de analizlerini yapabilmek için halkın fikirlerini değerlendirebilmek adına anketlerine devam ediyor.

Ülke’nin tarihi seçimlerine sayılı günler kala, gelecek dönemlerde sağlıklı tahminler yapabilmek ve doğruluğu kanıtlanabilecek sonuçlar ile verileri değerlendirebilmek adına şirketler tarafından düzenli olarak anketler yapılmaya devam ediyor! Ancak yapılan anketler sürekli değişiklik gösteriyor! işte son anket sonuçları şu şekilde belirlendi…

ANKET SONUÇLARI SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Şirketler tarafından yapılan anketlerin sonuçları sürekli yenilenirken; son anketin sonucunda zirvede Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor! Anket sonuçlarının verileri de şu şekilde:

AK PARTİ: yüzde 40,7

CHP: yüzde 23,1

HDP: yüzde 10, 8

MHP: yüzde 7,6