15 tatil ne zaman? 15 tatil erkene mi alındı? Sömestr tatili ne zaman, kaç gün?

TAKİP ET

Her geçen gün yeni bir varyantın ortaya çıkmasıyla vaka sayılarında artış görülmektedir. Okullarda da görülen vaka artışları acaba yarıyıl tatili erkene mi alındı sorusunu akıllara getirdi. Öğrenciler ve veliler tatilin erkene alınıp alınmadığını merak ediyorlar. 15 tatil erkene mi alındı? Sömestr tatili ne zaman? Sömestr tatili ne zaman, kaç gün? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Reklam
Reklam

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapılması kararının ardından öğrenciler 2021-2022 öğretim döneminde yüz yüze eğitim yapmaya başladılar.  Omicron varyantının ülkemizde görülmesiyle beraber vaka sayılarında da artış yaşandı. Henüz ülkemizde görülmemiş olsa da yeni varyant Flurona vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bu sebeple öğrenciler ve veliler yarıyıl tatili erkene mi alınıp alınmadığını merak ediyor. Özellikle yılbaşında sonra yaşanan vaka artışları nedeniyle pek çok kişi okulların erken tatil olup olmayacağını araştırıyor.  15 tatil erkene mi alındı? Sömestr tatili ne zaman? Sömestr tatili ne zaman, kaç gün? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

15 TATİL ERKENE Mİ ALINDI?

Pandemi ile birlikte uzaktan eğitim sürecine geçildi. Vakalardın düşmesi ile de 2021-2022 öğretim dönemi yüz yüze yapılmaya başlandı. Türkiye’de milyonlarca öğrenci, bu dönem yüz yüze eğitime geçmiş durumda. Ancak her geçen gün yeni bir varyantın çıkması ve vakalarda yaşanan artışlar nedeniyle 15 tatil erkene mi alındı sorusunu akıllara getirdi. Öğrenciler ve veliler artan vakalar yüzünden endişe duymaktadır. Peki, 15 tatil erkene mi alındı? Sömestr tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni varyantları takip ettiğini belirtti. Bakan Mahmut Özer, “Erken tatil şimdilik gündemimizde yok” ifadelerini aktardı.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 – 2022 takvimine göre, yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 ile 4 Şubat 2022tarihleri arasında yapılacaktır.

Milli Eğitim bakanlığı 2021- 2022 takvimine göre;

1. dönem ara tatili 15 – 19 Kasım, 

Yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 – 4 Şubat 2022, 

2. dönem ara tatili 11 – 15 Nisan arasında yapılacaktır.

Karneler 17 Haziran 2022’de alınacaktır.

15 tatil ne zaman 15 tatil erkene mi alındı sömestr tatili kaç gün