15 tatil ne zaman bitecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak?

TAKİP ET

Eğitimde yarıyıl tatili an itibariyle devam ediyor. Tatillerine devam eden öğrenci ve veliler internet üzerinden yarıyıl tatili ne zaman bitecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman bitecek? gibi soruları araştırıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Reklam
Reklam

6 Eylül Pazartesi günü başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 21 Ocak 2022 Cuma günü itibariyle sona erdi ve yarıyıl tatili başladı. Dinlenmelerine devam eden öğrenciler dönemin yorgunluğunu atmak için tatil planları yapmaya başladı. Diğer yandan ikinci dönemin ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler ve onların velileri arama motorları üzerinden ‘’Yarıyıl tatili ne zaman bitecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman bitecek?’’ gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyor. 
İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre 22 Ocak 2022 Cumartesi günü başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili 4 Şubat Cuma günü sona erecek. 5-6 Şubat 2022 tarihlerinin hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle ikinci dönem 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak ve milyonlarca öğrenci yeniden sınıflarına dönerek eğitim hayatlarına devam edecek. 
Bakan Özer’den Önemli Yarıyıl Tatili Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son zamanlarda ortaya atılan ‘’15 tatil uzayacak mı?’’ iddiasına Ankara Kavaklı İlkokulu’nda katıldığı tören sırasında açıklık getirdi. Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özer “7 Şubat’ta yüz yüze eğitim için aynı kararlılıkla tekrar buluşacağız. Verilere baktığımızda şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil” sözlerini sarf etti. 
2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

15 tatil ne zaman bitecek ikinci dönem ne zaman başlayacak yarıyıl tatili ne zaman Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Özer