15 tatil uzatıldı mı? Yarıyıl tatili kaç gün olacak? MEB'den güncel açıklamalar…

TAKİP ET

Yarıyıl tatilinin gelmesiyle beraber öğrenciler ve veliler tatilin uzayıp uzamayacağı konusunda meraklı. Sömestr tatilinin 15 günden 21 güne çıkarılacağına dair söylentiler üzerine MEB tarafından açıklama yapıldı. MEB'in yarıyıl tatili hakkında yaptığı güncel açıklamalara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Beklenen gün geldi! Bugün itibariyle öğrenciler yarıyıl tatiline girmiş bulunmakta. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla beraber tatilin ne kadar süreceği merak konusu oldu. Öğrenciler ve veliler arasında meraka yol açan yarıyıl tatilinin 21 güne uzatılacağı konusunda söylentiler devam ediyor. Yarıyıl tatilinin 15 gün mü yoksa 21 gün mü olacağı üzerine güncel açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. Yarıyıl tatili kaç gün olacak? Sömestr uzatılacak mı? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. MEB tarafından yapılan son açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün itibariyle başlamış olan yarıyıl tatilinin uzunluğu hakkında bilgi verdi. Yarıyıl tatilinin kaç gün olacağını açıklamalarında paylaşan Özer, yarıyıl tatilinin 21 güne çıkarılacağı haberlerinin yalan olduğunu ve yarıyıl tatilinin uzatılmasını gerektiren bir durum bulunmadığını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7 Şubat’ta okulların açılacağını ve yüz yüze eğitimin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Ankara, Kavaklı İlkokulu’nda 1. Yarıyıl Karne Dağıtım Törenine katılan Mahmut Özer, çocuklarla zaman geçirerek onları daha yakından tanıdı, çocukların gelecekte hangi mesleğe yönelmek istediklerini sordu.

En az bir kitap okunmalı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamalar sırasında tüm öğrencilere maske kullanımına, mesafeye ve hijyene gösterdikleri önemden dolayı teşekkür etti ve okulların bugün hala açık olmasının sebebinin onların dikkati olduğunu vurguladı. Buna ek olarak yarıyıl tatili sırasında en az bir kitap okunması gerektiğini dile getiren Özer, velilere seslendi. Öğretmenleri de çabalarından ötürü kutlayan Özer, koronavirüs önlemlerine dikkat edildiği takdirde okulların yüz yüze eğitime devam edeceğini ifade etti.
 

milli eğitim bakanı sömestr yarıyıl tatili kaç gün yarıyıl tatili mahmut özer yüz yüze eğitim