16 bin sağlık personelinin alımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16 bin sağlık personelinin alımına ilişkin imzalanan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Reklam
Reklam

2022 yılı içerisinde sözleşmeli olarak istihdamı yapılacak olan sağlık personelinin alımları ile ilgili sayı belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararında, eleman temininde güçlük yaşayan yerlerde ve aynı zamanda da hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin hem etkili hem de daha verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2022 yılı içerisinde sözleşmeli olarak istihdam edilecek sağlık personeli sayısı 16 bin olarak tespit edildiği aktarıldı.

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toplamda 9 bin 14 uzman doktor ile 6 bin 787 doktorun alınacağı sözleşmeli sağlık personeli alımlarında, 154 ebe, 38 sağlık memuru ve 3 hemşirenin de alımlarının yapılacağı bildirildi. Ayrıca, yine sözleşmeli olarak 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknisyeni içinde istihdam gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli olarak göreve gelecek olan uzman doktorlardan 8 bin 952'sinin yataklı tedavi merkezlerinde, 28'in de ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde olacaklarının ifade edildiği kararda 5 bin 693 doktorun yataklı tedavi merkezlerinde, 879 doktorun da ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezlerinde, 215'in de acil sağlık hizmetleri birimlerinde çalışacakları aktarıldı.
 

16 bin sağlık personeli cumhurbaşkanlığı kararı sözleşmeli sağlık personeli resmi gazete