16 Mayıs 2022 kanlı ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Kanlı ay tutulması Türkiye'den görülecek mi? Kanlı ay tutulması nedir?

TAKİP ET

16 Mayıs 2022 kanlı ay tutulması tüm dünyada büyük heyecanla bekleniyor. Harika bir doğa olayı bu akşam itibariyle gerçekleşecek. Türkiye'de yaşayan binlerce kişi ise 16 Mayıs 2022 kanlı ay tutulması saat kaçta sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, kanlı ay tutulması saat kaçta gerçekleşecek? 16 Mayıs kanlı ay tutulması Türkiye'den görülecek mi? Kanlı ay tutulması nedir, neden olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı haberimizin devamında...

Reklam
Reklam

Kanlı ay tutulması, son günlerde en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. 16 Mayıs gününün gelmesi ile birlikte de birçok kişi kanlı ay tutulması saat kaçta olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleşecek olan ay tutulması aynı zamanda 2022 yılının ilk ay tutulması olarak biliniyor. Peki, kanlı ay tutulması saat kaçta? 16 Mayıs kanlı ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Kanlı ay tutulması nedir, neden olur?

Dünya'nın Güneş ve ay öğretme girmesi ve Ay'ın tamamen dünyanın gölgesinde kalması ay tutulması olarak biliniyor. Dünya bu konumdayken güneş ışınlarının aya ulaşmasını engelliyor. Bu sırada ay sadece mavi bir filtre ile yansıyan ışıkla aydınlanıyor. Bu nedenle de ay Kızıl bir görünüme kavuşuyor. Ayın bu hali gök bilimciler tarafından kanlı ay olarak adlandırılıyor.

16 Mayıs 2022 kanlı ay tutulması saat kaçta?

2022 yılının ilk ay tutulması 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleşecek. Ay tutulması, akrep burcunda saat 07.12 de olacak. Ay tutulması uzun saatler boyunca devam edecek ve saat 14.51’de ay yay burcuna geçecek.

16 Mayıs ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

16 Mayıs ay tutulması Türkiye'den görülecek mi sorusunun yanıtı da en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Ay tutulması Türkiye'de gündüz saatlerine denk geldiği için maalesef izlenemeyecek.

16 Mayıs ay tutulmasının burçlara etkisi nasıl olacak?

Astrologlar 2022 yılının ilk ay tutulmasının burçlara olan etkileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ay tutulması sürecinde kişilerin özellikle finansal konularda özgürleşmek ve ileriye dönük yeni hareketler yapmak isteyebileceğini söyleyen astrologlar, ay tutulması sürecinde ekonomik anlamda önemli adımların atılacağı bir zaman dilimi başlayacağını söylüyor.