16 yaşındaki gencin milyon dolarlık kripto para soygunu!

TAKİP ET

Amerika'da yaklaşık olarak 36 milyon dolar tutarında bir dev kripto para soygunu gerçekleştirildi. Bu güne kadar yapılan en büyük kripto para hırsızlığı olarak değerlendirilen soygunu yapan 16 yaşındaki genç hacker ise yakalandı.

Reklam
Reklam

Son yıllarda dünya trendi haline gelen kripto para borsası, kötü niyet taşıyan hackerların bir numaralı hedefi haline gelmeye başladı. Kripto para borsasında yaşanan soygun haberleri sürekli basında yer alırken bu güne kadar gerçekleştirilen en büyük soygun haberi ise ABD'den geldi.



Geçtiğimiz yıl ABD'de bir hacker hedef aldığı bir kullanıcının, iki faktörden oluşan kimlik doğrulama sistemini engelledi ve kripto para hesabına erişti. Hesaba "SIM takas saldırısı" gerçekleştiren hacker, hesaptaki 36 milyon dolar tutarındaki kripto paraya erişti ve kendi hesabına geçirerek soygunu gerçekleştirdi. 



Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer hackeri hesaptan çaldığı paranın büyük bir kısmını çevrimiçin olarak kullanmasıyla yakaladı. Suçluyu yakalayan polis oyuna yatırılan 6 milyon dolar değerindeki kripto paraya el koydu.



Hamilyon Polis Teşkilatı'nın görevlilerinden Kenneth Kirkpatrick, söz konusu soyguna ilişkin yaptığı açıklamada yapılan bu soygunun şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük kripto para hırsızlığı olduğunu söyledi.

 

abd kriğto para soygun hacker 36 milyon dolar