18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü? 18 Mayıs çarşamba günü okul var mı, okullar açık mı?

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde öğrenciler ve veliler 18 Mayıs tatil mi, Yarım gün mü sorusuna yanıt arıyor. Sadece okulların değil aynı zamanda kamu kurumlarının da tatil olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 18 Mayıs yarım gün mü? 18 Mayıs yarın tatil mi? 18 Mayıs Çarşamba okullar açık mı, okul var mı?

Reklam
Reklam

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 19 Mayıs öncesinde öğrenciler ve veliler 18 Mayıs tatil mi, Yarım gün mü sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 18 Mayıs 2022 çarşamba günü okullar açık mı? 18 Mayıs Çarşamba okul var mı? 18 Mayıs tatil mi, 4 gün tatil olur mu?
 

18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil. Ancak 18 Mayıs Çarşamba günü resmi tatil olarak kabul edilmiyor. 18 Mayıs Çarşamba günü yarım gün de tatil olmayacak. Okullarda eğitim öğretim tam gün devam eder kendi Kamu Kurum ve kuruluşlarında da hizmet Mesai bitimine kadar sürecek. Yani 18 Mayıs Çarşamba okullar tatil değil.
 

19 Mayıs tatili 4 gün olur mu?

Arama motorunda birçok kişi 19 Mayıs tatili 4 gün olur mu sorusuna da yanıt arıyor noksan ancak 18 Mayıs Çarşamba okullar tatil edilmediği için 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatili 4 gün olması söz konusu değil. Yani sadece 19 Mayıs Perşembe günü tatil olacak. 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olduğu için okullar, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve PTT çalışmayacak. Kargo şirketleri ise kendi insiyatifleri doğrultusunda çalışabilecek.