19 Mayıs kargolar açık mı, PTT çalışıyor mu? 19 Mayıs kargolar çalışıyor mu? 19 Mayıs Perşembe kargolar açk mı, kapalı mı?

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru geri sayım sürerken milli bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs'ın resmi tatil olmasından dolayı vatandaşlar açık olan yerleri merak ediyor. Bu yerlerden biri de kargolar. Kargoların 19 Mayıs'ta açık olup olmadığı merak ediliyor. 19 Mayıs'ta kargoların çalışıp çalışmadığını merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na doğru geri sayım sürerken milli bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs’ın resmi tatil olmasından dolayı vatandaşlar açık olan yerleri merak ediyor. Bu yerlerden biri de kargolar. Kargoların 19 Mayıs’ta açık olup olmadığı merak ediliyor. 19 Mayıs’ta kargoların çalışıp çalışmadığını merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil. Okullar ve resmi kurumlar 19 Mayıs Perşembe günü açık olmayacak. Perşembe gününün resmi tatil olmasından dolayı açık olan ve olmayan yerler merak edilerek araştırılmaya başlandı. Bu yerlerden biri de kargolar. Peki, 19 Mayıs kargolar açık mı? 19 Mayıs kargolar çalışıyor mu? 19 Mayıs Perşembe kargolar açık mı, kapalı mı? İşte detaylar…

19 Mayıs Kargolar Çalışıyor Mu?

Resmi tatillerde başta bankalar olmak üzere pek çok işletme kapalı oluyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da yine bazı resmi kurumlar kapalı olacak. Bu yıl Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs ile ilgili pek çok soruya yanıt aranıyor. Bu soruların başında ise ‘Kargolar çalışıyor mu?’ geliyor. 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olması dolayısıyla kargo şirketleri kapalı olacak. Resmi tatil dolayısıyla kargo şirketleri kapalı olduğu için teslimat ve alım işlemleri de yapılamayacak. Bu kapsamda MNG, Aras, Sürat ve Yurtiçi Kargo gibi kargo şirketleri 19 Mayıs Perşembe günü hizmet vermeyecek. 20 Mayıs Cuma günü ise kargo şirketleri tekrar hizmet vermeye başlayacaklar.



19 Mayıs PTT Çalışıyor Mu?

19 Mayıs Perşembe günü Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tatil. Özel kargo şirketlerinin geneli resmi tatillerde de dağıtıma devam edebiliyor. Resmi tatillerde açık olan firmaların ise çalışanlarına ek mesai ücreti ödemesi gerekiyor. PTT ise resmi tatillerde çalışmıyor. Bu kapsamda 19 Mayıs 2022 Perşembe günü PTT açık olmayacak, 20 Mayıs 2022 Cuma günü hizmet vermeye devam edecek.