19 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı? 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri çalışıyor mu?

TAKİP ET

19 Mayıs'ta sağlık ocakları çalışıyor mu? 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri açık mı, hasta muayene eder mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede coşkuyla kutlanacak. 19 Mayıs öncesinde vatandaşların da merak ettiği birçok soru bulunuyor. Çok sayıda kişi arama motorunda 19 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı, kapalı mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri çalışıyor mu? Sağlık ocaklarında ilaç yazılacak mı?

Reklam
Reklam

19 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri çalışıyor mu? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşıyor. Bildiğiniz üzere 19 Mayıs'ta resmi tatil olacak. Fakat birçok kişi 19 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı kapalı mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, 19 Mayıs'ta resmi tatil var mı? 19 Mayıs'ta sağlık ocakları hasta kabul ediyor mu? 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri çalışıyor mu açık mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle Neredeyse 2 yıldır Milli bayramlarda Coşku ile kutlanan oluyordu. Özellikle pandemi sürecinde sadece balkonlarda İstiklal Marşı okunmuştu. Ancak bu yıl kısıtlamaların gölgesi kalktı ve Milli bayramlar da coşku ile kutlanmakta başlandı. Yaklaşan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı da yurt genelinde büyük bir Coşku ile karşılanıyor. Bu yıl Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs perşembe gününe denk geliyor. Yani perşembe günü resmi tatil olacak. Ancak Sağlık ocaklarında ya da hastanelerde işi olan vatandaşlar ise arama motorunda yoğun bir şekilde bugüne ilişkin detayları araştırmaya başladı. 19 Mayıs'ta sağlık ocakları çalışıyor mu, açık mı? 19 Mayıs'ta aile sağlığı merkezleri açık mı çalışıyor mu?
 

19 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurdumuzda resmi tatil olarak kutlanıyor. Bu nedenle Kamu Kurum ve kuruluşlarında da tatil oluyor. Dolayısıyla 19 Mayıs'ta Sağlık ocakları kapalı olacak. Yani resmi tatillerde hizmet vermeyen sağlık ocakları 19 Mayıs 2022 günü hizmet vermeyecek.
 

19 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda aile hekimleri de çalışmıyor. Yani sağlık ocakları açık olmadığı için aile hekimlerinin de Sağlık ocaklarında muayene yapması ya da ilaç yazması mümkün değil. Resmi tatillerde rahatsızlığı bulunan vatandaşlar devlet hastanelerinin ya da özel hastanelerin acil servislerine başvurabilir.