19 yaşındaki Sude bulunamamıştı, acı haber geldi

TAKİP ET

Maraş'ta meydana gelen yıkıcı depremde hala yakınlarını arayan binlerce vatandaş üzüntülerini yaşamaya devam ediyor. 33 saat sonra enkazdan kurtarılan 19 yaşındaki Sude'nin ailesi için de durum böyleydi. Aile verdiği DNA testi sonucunda kızlarından acı haberi aldı. 1 ay sonra aldıkları acı haber Öcal ailesinin üzüntüsünü tarif edilemez derecede arttırdı.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde, Hatay’da olan Öcal ailesi Ürgenpaşa Mahallesi’ndeki Taşır Apartmanı’nın enkazının altında kaldı. Anne Yasemin Öcal ve baba Mehmet Nasif Öcal ile 10. sınıfa giden Nisa ve ilkokul 1. sınıfta olan Beren ile Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 1. sınıfta olan Sude Lal enkaz altında kaldı.

Günlerdir nerede olduğu bulunamadı

33 saatin sonunda Öcal ailesi enkazdan kurtarılırken 2 kızları Mustafa Kemal Üniversite Hastanesi’nden Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Öcal ailesinin 2 kızı 18 gün sonra taburcu edildi, fakat Sude Lal Öcal’dan haber gelmedi.

DNA testiyle öğrendiler

Öcal çifti İzmir’deki yakınlarının yanına 2 kızlarıyla taşındı. Ancak Sude’den 1 aydır haber alamayan çift, ancak 1 Mart’ta verdikleri DNA testi ile haber alabildiler. Cenazesinin Adana’da olduğu savcılık tarafından iletildi. Öcal ailesi kızlarının cenazesini almak için Adana’ya gitti. Sude, Hatay’da toprağa verilecek.