2 çocuğunu çoraplarıyla soğuktan korumak isterken kendi canından oldu!

TAKİP ET

Türkiye-İran sınırında İran'a bağlı Belasur köyünde yaşayan bir Afgan kadın,2 çocuğuyla yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmek isterken dondurucu soğuğa dayanamayıp hayatını kaybetti. Anne bulunduğunda ayaklarında poşet sarılı olduğu görülürken çoraplarını çocuklarının ellerine geçirdiği fark edildi.

Reklam
Reklam

İran'ın Türkiye sınırına yakın Belasur köyünde bir insanlık dramı yaşandı. Türkiye'ye yasa dışı yoldan geçmek isteyen bir anne 8-9 yaşlarındaki iki çocuğunu alarak sınıra geldi. Van ili sınırına gelen anne, dondurucu soğuğa dayanamayan çocuklarıyla birlikte korunmaya çalıştı ve ayağındaki çorapları çıkarıp çocuklarının ellerine geçirdi. Kendi ayaklarına ise poşet bağladı.


Havanın giderek soğumasına dayanamayan anne ve çocukları sınırda kalırken, köylüler yerde hareketsiz yatan Afgan kadına yardıma koştu. Genç kadının hayatını kaybettiğini anlayan köylüler, ağlayan çocuklara yardın etti.


VAN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Durum köylüler tarafından yetkililere bildirilirken, yaşanan olaya ilişkin Van Valiliği yazılı açıklama yaptı ve açıklamasında Türkiye-İran sınırından Van'a geçmeye çalışan 2 çocuklu bir annenin soğuktan hayatını kaybettiği çocuklarının ise köyde yaşayan vatandaşların yanına sığındığının öğrenildiği belirtildi. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda kolluk birimlerinin olayın Van ili sınırı içerisinde olmadığını belirledikleri ve adı geçen bölgenin Türkiye sınırıyla çeliştiğinin tespit edildiğini aktaran Valilik, olayın İran'a bağlı Belasur köyü sınırında meydana geldiği ve şahısların köylüler tarafından İran askerlerine teslim edildiğinin belirlendiği aktarıldı.

 

iran sınır anne soğuktan donan anne