2 yıldır ertelenen vergi yeni yılda yürürlüğe giriyor, tatili sevenler ve sürekli iş gezisine çıkanlar çok üzülecek

TAKİP ET

 2 yıldır ertelenen konaklama ergisinde, turizmciler bu sene de erteleme kararı beklerken, hükümet duruma sessiz kaldı. Yeni karar ile 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeni fiyatların uygulanması bekleniyor.

Dünya üzerinde etkisini gösteren korona virüs pandemisi yüzünden ertelenen pek çok uygulama dünyanın düzeninin yavaş yavaş yeniden kurulmasıyla ertelenen uygulamalar da yeniden yürürlüğe girmeye başladı.

Konaklama vergisi ertelenmişti

Bu kapsamda 1 Nisan 2020 tarihinde konaklama vergisinin 2 yıl ertelendiği açıklanmıştı. Turizm çalışanları yeni bir erteleme daha beklerken hükümet tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Konaklama vergisi, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tatil turizmi yapan yerlerden alınacak.

Vergi oranı yüzde 2 olarak belirlendi

Belirtilen yerlerde alınacak vergi oranı yüzde 2 olarak belirlendi.  Konaklama vergisinin konaklama için ödenen KDV hariç tutar üzerinden hesaplanacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda 10 bin lira olarak belirlenen fiyatlarda ödenen ücretler 200 TL konaklamaya vergisi alınarak 800 TL KDV ödemesine gidecek.

Ücretler toplantı ve düğün organizasyonları için geçerli değil

Alınacak olan konaklama vergileri düğün, toplantı ve kongre  gibi organizasyonlar için geçerli olamayacak.