20 Aralık 2021 Pazartesi okullar tatil mi? Kar tatili olan iller

TAKİP ET

Kar yağışının bir çok ilde etkisini arttırmasıyla beraber insanlar internet üzerinden kar tatili olan illeri araştırıyor. Peki 20 Aralık 2021 Pazartesi okullar tatil mi? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Aralık ayının sonuna doğru yaklaşılmasıyla birlikte haftalardır beklenen kar yağışları başladı. Türkiye’nin dört bir yanında etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle bir çok kişi okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük iller başta olmak üzere bir çok ilde yaşayan insanlar yaşadığı yerde okulların tatil olup olmadığını öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Peki 20 Aralık 2021 Pazartesi okullar tatil mi?
20 Aralık 2021 Pazartesi Okullar Tatil Mi?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinde uyardığı kar yağışları son 1-2 gündür etkisini arttırdı. Ankara, İstanbul, Bursa gibi yerler başta olmak üzere yurdun dört bir yanında kar yağışları ve soğuk havalar etkisini arttırıyor. Bu durum da kar tatili olan illerin hangileri olduğu sorusunu da beraberinde getirdi. İşte 20 Aralık 2021 Pazartesi gününde okulların tatil olduğu yerler:
Konya
Konya’nın genelinde etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle Konya Valiliği Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.
Tunceli
Tunceli’de yaklaşık 2 gündür devam eden kar yağışı sebebiyle Pülümür ilçesinde bulunan tüm okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.
Karaman
Karaman’ın Başyayla ilçesinde yaşanan kar yağışı sebebiyle Başyayla Kaymakamlığı ilçe genelindeki bütün okulların 20 Aralık 2021 Pazartesi günü kapalı olacağını açıkladı.
Aksaray
Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde öğle saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı sebebiyle ilçe genelindeki okulların bugün kapalı olacağı açıklandı.
Bingöl
Bingöl’ün Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamasında “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi. Ayrıca hamile ve engelli devlet çalışanlarının da 20 Aralık Pazartesi günü izinli sayılacağı belirtildi.
Adana
Kar yağışının nadir görüldüğü yerlerden birisi olan Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde yaşanan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle kaymakamlık ilçe genelinde eğitime 1 günlüğüne ara verdi.
Kars
Kar yağışının en çok vurduğu yerlerden birisi olan Kars’ın genelindeki tüm okullar 20 Aralık 2021 Pazartesi günü kapalı olacak.
Denizli 
Denizli’nin genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Babadağ ilçesindeki tüm okulların 20 Aralık 2021 Pazartesi günü tatil edildiği açıklandı.
Eskişehir
Eskişehir’in merkezinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini arttırarak devam ettiriyor. Bu nedenle Eskişehir Valiliği il genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

kar tatili olan iller kar yağışı Meteoroloji 20 Aralık 2021 Pazartesi okullar tatil mi