20 Aralık Pazartesi hangi okullarda tatil var? Yarın okullar tatil mi, yarın üniversiteler tatil mi? 20 Aralık Kar tatili olan il ve ilçeler listesi

TAKİP ET

Başlayan kar yağışı ile öğrencilerin gündeminde 20 Aralık Pazartesi gününün tatil olup olmadığı bulunuyor. Süren yoğun kar yağışından ötürü birçok il ve ilçede okullar tatil edilecek mi? Yarın tatil mi? İşte 20 Aralık'ta kar tatili olan il ve ilçelerin listesi...

Reklam
Reklam

Birçok ilde etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Yoğun bir şekilde süren kar yağışından dolayı birçok il ve ilçelerde eğitime ara verilmesine karar verildi. Peki, hangi il ve ilçelerde eğitime ara verilecek? 


Yarın okullar tatil mi? 

Konya'da etkisini gösteren kar yağışı, yoğun bir şekilde devam ediyor. Kent merkezinde 20 santimetreyi geçen kar kalınlığı bazı ilçelerde ise yarım metreyi aşmış durumda. Yağışların devam etmesi üzerine merkez Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde de eğitime 20 Aralık Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli veya hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi. 


Hangi illerde kar tatili olacak? 


Tunceli’nin Pülümür ilçesinde okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Tunceli’de iki gündür etkili olan kar yağışından dolayı kent genelinde 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışından dolayı Pülümür-Erzincan arasında bulunan Muti köprüsü ile Tunceli-Karaoğlan-Ovacık karayolu da araç trafiğine kapatıldı. 


Karaman’ın Başyayla ilçesinde de etkisini gösteren yoğun kar yağışından dolayı okullara 1 gün süreyle ara verildi. 20 Aralık Pazartesi günü okullara 1 gün ara verilmesi Başyayla Kaymakamlığı tarafından duyuruldu. 


Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde görülen yoğun kar yağışından ötürü 20 Aralık Pazartesi günü okullara ara verildi. 


Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de etkili olan kar yağışından dolayı okullara 1 gün ara verildi. Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen açıklamalara göre, yoğun kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesinden dolayı Karlıova ilçesinin genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verildi. 

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde de görülen yoğun kar yağışı ve buzlanmadan ötürü okulların 20 Aralık günü tatil edildiği açıklandı. 


Kars'ta artan kar yağışından ötürü il genelinde tüm okullara 1 gün ara verildi. Aynı zamanda, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı ifade edildi.  


Tunceli'nin Ovacık ile Nazimiye ilçelerinde yaşanan yoğun kar yağışından dolayı İlçe Kaymakamlıklarından gelen açıklamalarla beraber eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi. 

kar tatili olacak mı kar tatili olan iller kar tatili yarın tatil mi 20 aralık okullar tatil mi