20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde istihdam edilmek üzere 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı duyurulmuştu. Gerçekleşen başvurulardan sonra ise adaylar sonuçları merak etmeye başladı. Peki, 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Reklam
Reklam

Sonuçlara nereden ulaşılır? 

20 bin sağlık personeli alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 
Sağlık Bakanlığı tarafından istihdam edilecek olan 20 bin sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz kesin bir bilgi bulunmamaktadır. 


Yerleştirmenin yapılması 

Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemlerinde, aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşça büyük olana öncelik verilecektir. 

ÖSYM tarafından yerleştirme yapılırken; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek ve bunlardan birinde bile bir tutarsızlık görüldüğü takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. 

Yerleştirme yapılırken adayların ÖSYM sistemindeki kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar görüldüğü takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak ve adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir. 

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır. 


Yerleştirme sonuçlarının duyurulması 

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. 

Yerleştirme bilgileri ve sonuçları, ÖSYM’nin web sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklanacaktır. Bunun ardından ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir.  

Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli olarak pozisyonlara yerleşen adaylar, atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklardır. Atanmanın sağlanabilmesi için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edileceği Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden duyurulacaktır. 

sağlık bakanlığı sağlık bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel ösym sağlık personeli alımı açıklandı mı 20 bin personel alım başvuru sonuçları