2021-2022 dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi veren üniversiteler hangileri? Pedagojik Formasyon için istenilen belgeler nelerdir?

TAKİP ET

Pedagojik eğitim birçok kişi tarafından merak ediliyor. Eğitim Fakültesi dışında lisans mezunlarına Öğretmen olma imkanı sunan 2021-2022 Eğitim döneminde Pedagojik Formasyon Eğitimi almak isteyen pek çok kişi hangi üniversitelerin eğitim verdiğini araştırıyor. Peki, 2021-2022 dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi veren üniversiteler hangileri? 2022 Pedagojik Formasyon Eğitimi'nde verilen dersler nelerdir? Pedagojik Formasyon için istenilen belgeler nelerdir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

YÖK’ün 2021-2022 eğitim öğretim yılında Pedagojik Formasyon eğitimlerinin tekrar başlayacağını duyurdu. Bu haberin ardından Pedagojik Formasyon eğitimi veren üniversiteler kontenjanlarını belirleyip başvuru tarihlerini açıklamaya başladılar. Peki, 2021-2022 dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi veren üniversiteler hangileri? 2022 Pedagojik Formasyon Eğitimi’nde verilen dersler nelerdir? Pedagojik Formasyon için istenilen belgeler nelerdir? İşte yanıtı…


Pedagojik Formasyon Eğitimi Nedir?
Pedagojik formasyon, Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesi için alması gereken belgedir. Formasyon eğitimi almak isteyen kişiler için ilk şart formasyon eğitimi alabilen bölümlerin bir tanesinden mezun olmaktır.  Bunun yanında akademik ortalama, üniversiteye giriş puanı, disiplin geçmişi gibi birtakım şartları sağlamanız gerekiyor. Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Pedagojik formasyon süresi en az 2 yarı yıldır yani 6 ay diyebiliriz. Eğitim sonrası öğretmen adayları üniversite tarafından belirlenen okullarda stajlarını tamamlayarak belgeyi almaya hak kazanırlar.

Pedagojik Formasyon Eğitimi’nde Verilen Dersler Nelerdir?
Pedagojik eğitim almak isteyen kişiler bu eğitim için hangi dersleri alması gerektiğini de merak etmektedir.  Pedagojik Formasyon Eğitiminde verilen dersler şu şekildedir:

Eğitim Bilimine Giriş

Program Geliştirme

Öğretim İlke ve Yöntemleri

Gelişim Psikolojisi

Öğrenme ve Öğretme Kuram ve yaklaşımları

Sınıf Yönetimi

Ölçme ve Değerlendirme

Rehberlik

Öğretmenlik Uygulaması

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Özel Öğretim Yöntemleri
2021-2022 Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Veren Üniversiteler Hangileri?
Pedagojik eğitim almak isteyen kişiler hangi üniversitelere başvuruda bulunabileceğini de merak ediyor. Bu konuyla ilgili araştırma yapan birçok kişi için hangi üniversitelerin pedagojik eğitim verdiğini araştırdık.  2021-2022 dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi veren üniversiteler şu şekildedir:

Artvin Çoruh Üniversitesi,

Çankırı Karatekin Üniversitesi,

Medeniyet Üniversitesi,

Yeditepe Üniversitesi,

Amasya Üniversitesi,

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi,

Adnan Menderes Üniversitesi,

Konya Selçuk Üniversitesi,

Necmettin Erbakan Üniversitesi,

Karamanoğlu Mehmet bey Üniversitesi ,

Marmara Üniversitesi ,

Sakarya Üniversitesi ,

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ,

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ,

Düzce Üniversitesi ,

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ,

Kilis Üniversitesi ,
Pedagojik Formasyon İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?
Pedagojik eğitim almak için başvuruda bulunacak kişiler başvuruda hangi belgelerin gerekli olduğunu merak ediyor. Başvuru için bazı gerekli belgeler vardır. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi

Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).

Onaylı Lisans Not Durum (Transkript) Belgesi

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

İki Adet Vesikalık Fotoğraf

Öğrenim ücretinin kurumca belirlenen ilk taksitinin, ilgili kurumun tayin edeceği banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.

Kurumca istenebilecek diğer belgeler.

2022 Pedagojik Formasyon Eğitimi Pedagojik Formasyon Eğitimi veren üniversiteler Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri Pedagojik Formasyon Eğitimi için gerekli belgeler