2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün her sene öğrencilere verdiği burs bu sene de yakından takip ediliyor. Bursa başvuran kişiler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki 2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün her sene öğrencilere verdiği burs bu sene de geçtiğimiz senelerde olduğu gibi veriliyor. Başvurularını yapan öğrenciler ise burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki VGM burs sonuçları açıklandı mı? Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar…
VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçen sene verdiği bursların başvuru sonuçları 21 Kasım tarihinde açıklanmıştı.
VGM’nin resmi internet sayfasında sık sorulan sorular kısmında "Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (Kyk) Burs Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir?" sorusu yer aldı. Bu sorunun üzerine yetkili kişiler şu cevabı merak edenlerle paylaştı:
"Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları", KYK'nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. "
Yükseköğrenim burs başvuruları ne zaman bitiyor?
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verdiği yükseköğrenim bursu başvuruları 15 Kasım tarihinde bitecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verdiği bursların başvuruları 1-15 Kasım tarihleri arasında kurumun resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr adresinden başvuru formu doldurulmak şartı ile yapılmaktadır.
Ortaöğrenim VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı?
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verdiği bursların başvuru sonuçları kurumun resmi internet sitesinde yayınlanacak. Merak edenler internet sayfasını ziyaret edebilir.
Geçen sene 21 Kasım’da açıklanan burs başvuru sonuçlarının bu sene hangi tarihte açıklanacağı henüz bilinmiyor.
VGM burs ücreti ne kadar?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde burs ücretlerine zam yapıldı. Bu doğrultuda ortaöğrenim öğrencileri ayda 100 TL, yükseköğrenim öğrencileri ayda 400 TL, yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrenci bursu ise 600 TL olarak belirlendi.
Burslar nasıl ödenir?
Burs başvurusundan olumlu yanıt alıp burs almaya hak kazanan öğrenci burs ücretini okulunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından alır. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu bildirmelidir. Öğrencinin adına Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube'sinden hesap açılabilir.
Hesaplarını açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden her ay burslarını alabilirler. Vakıf Katılım Bankası, kart, kart basımı, kart aidatı, ilk veriliş, yenileme, değiştirme, iptal etme gibi durumlarda ücret talep etmez. Havale, EFT, ATM/BTM cihazları, internet şubesi, çağrı merkezi aracılığı ile havale, bakiye sorma, hesap hareketleri döküm işlemleri otomatik ödeme talimatı, para yatırma, vergi ödemelerinden ücret ya da komisyon almaz, hesap işletim ücreti veya başka bir isim altında masraf ve ücret istemez, herhangi bir kesinti yapılmaz ve hesap özeti ücreti talep edilmez.
Burs alacak öğrenciler her ay ayın 10’una kadar ücretleri hesaplarında görebilirler. Vakıflar Bölge Müdürlüklerinin adreslerine ulaşmak için resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Oradan 25 bölge müdürlüğünü de görüntüleyebilirsiniz.
 

vakıflargenelmüdürlüğü vgmburs vgmburssonuçları