2021-2022 yılı VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar?

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafınca en kısa zamanda açıklanacağı ilan edilmişti. Kurum tarafından belirlenmiş olan kriterler göz önüne alınarak yapılan sıralandırmanın ardından burs almaya hak kazanan öğrenciler duyurulacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs sonuçları belli oldu mu? VGM burs ücreti bu sene ne kadar? sorularının cevaplarını detayları ile haberimizde paylaştık..

Reklam
Reklam

Öğrencilerimize eğitimde destek olmak amacı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu dışında Vakıflar Genel Müdürlüğü 'ne de başvuru yapan öğrenciler, sonuçlar için kurum tarafından yapılacak olan resmi açıklamayı beklemeye başladı. Peki, bu süreç içinde ki son durum nedir? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? işte detaylar..

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs sonuç tarihleri belli oldu mu?
15 Kasım 2021 Pazartesi günü itibari ile burs başvurularının sonlanması ile birlikte yapılan başvru işlemlerinin kurum tarafından değerlendirilmesi aşamasına geçildi. Fakat, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçlarının açıklanmadan hemen önce Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün değerlendirme işlemlerini de tamamlaması beklenmemektedir. Bu sebep ile de burs sonuçlarının Kredi ve Yurtlar Kurumu için yapılan burs sonuçlarının Aralık ayı içinde açıklanacağı durumu göz önüne alındığında Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçlarının da Aralık ayının 3. veya 4. haftası içinde belli olarak açıklanacağını söyleyebiliriz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burs ücreti ne kadar?
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl için burs alacak olan öğrencilere aylık olarak ne kadar burs ücreti verileceğinin de bilgisi paylaşıldı. 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılı için VGM tarafından eğitim yardımı / burs miktarlarında artış yapan kurum tarafından, ortaöğrenim eğitim yardımı alacak olan öğrencilere aylık olarak 100,00 TL ödeme, yükseköğrenim burs yardım alacak olan öğrencilere ise aylık olarak 400,00 TL ödeme yapacaktır. Aynı zamanda bu ücret miktarı yabancı uyruklu olan öğrenciler için de aylık olarak 600,00 TL olarak yapılacaktır. 

VGM burs sonuçları belli oldu mu? 2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM eğitim - öğretim