2021 A101 iş başvurusu şartları nelerdir? A101 iş başvurusu şartları ve iş ilanları

TAKİP ET

Türkiye'nin tercih edilen süpermarket zincirlerinden A101 zaman zaman bünyesine yeni personeller alıyor. A101'de çalışmak isteyen kişiler A101 iş başvurusu şartları ve iş ilanlarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki A101 iş başvurusu şartları nelerdir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’nin sevilen mağazalarından olan A101 zaman zaman bünyesinde çalıştırmak üzere personel alımları yapabiliyor. İş arayışlarına devam eden yüzbinlerce insan ise A101’de çalışmayı da gündemlerine taşımış durumda. A101 iş başvurusu şartları ve iş ilanlarını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarını sık sık meşgul ediyor. Peki A101 iş başvurusu şartları nelerdir?
A101 İş Başvurusu Şartları Nelerdir?
A101 kasa görevlisi, reyon görevlisi, depo görevlisi, sevkıyatçı, kurye ve şöför gibi alanlara sık sık personel alımı yapmaya devam ediyor. Genellikle A101’de daha önce çalışmış olan kişilerden seçilen mağaza yöneticisi, insan kaynakları uzmanı, pazarlama yönetecisi gibi alanlara da dışarıdan alımlar yapılabiliyor. A101’de çalışmak isteyen kişilerin karşılamaları gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte o şartlar:
- 18 yaşından büyük olmak
- En az lise ve dengi seviyesinde eğitim almış olmak
- Çalışmayı engelleyecek psikolojik bir rahatsızlığın bulunmaması
- Sicilin temiz olması
- Görev bilincinin yerinde olması gibi şartlar bulunuyor.
A101’in çalışma şekli genellikle tam zamanlı olsa da yerine de yöneticinin kararına göre part-time olarak çalışmak isteyen kişilerin de başvuruları kabul ediliyor. Part-time olarak çalışan kişilerin şartları da tam zamanlıların ki gibi oluyor. Fakat part-time alımları oldukça az sayıda yapılıyor. Genellikle bayram zamanlarında personel yetersizliğinden dolayı part-time alım ilanları yayınlanabiliyor.

A101 Personeli Maaşı Ne Kadar?
Türkiye’de A101 personeli olarak çalışan bir kişi aylık en az asgari ücret (2.826 TL) maaş alıyor. Bu maaş kişinin mevkisine veya ekstra çalışma saatlerine göre değişiklik gösteriyor. Bu maaşın dışında çalışana yemek kartı ve yol yardımı da veriliyor. Kasa görevlisi, depo görevlisi, reyon görevlisi gibi mevkilerde çalışan kişilerin maaşları bu civarda bulunurken daha yüksek alanlarda yer alan kişilerin ücretleri 3.500 TL - 5.000 TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Örneğin bölge sorumlusu olarak A101’de yer alan bir kişi ortalama olarak 4.000 TL maaş alıyor. Part-time olarak çalışan birisi ise aylık ortalama olarak 1.500 TL - 1.700 TL arasında bir maaş alıyor.
A101 çalışanlarının maaşları ayın 5. gününde hesaplarına yatıyor.
A101 Personeli Kaç Saat Çalışıyor?
A101’de iş hayatını devam ettiren bir kişinin günde en fazla 8 saat çalışması gerekiyor. Bu sürenin üzerinden çalışan kişilere mesai ücreti ödenmesi anayasal güvence altına alınmıştır. Bazı A101 mağazaları yoğunluk ve eleman eksikliğinden dolayı personelleri 10 saat civarında çalıştırabiliyor.
A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Çalışma şartlarını kendisine uygun gören ve A101 çatısı altında kariyerine devam etmek isteyen insanlar A101’in internet sitesinde yer alan ‘’Kariyer’’ bölümünde iş başvurusu yapabilirler. Çıkan ekranda yer alan kişisel bilgiler ve çalışmak istenilen pozisyon bölümünün doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasının ardından başvuru işlemleri sona erer. Söz konusu başvurular A101’deki yetkililer tarafından incelenir. Uygun görülen adayların başvuruları kabul edilerek katılış işlemleri başlatılır. A101’in iş başvurularını inceleme süresi genellikle 1 ay civarında seyretmektedir. Bu sürenin üzerine çıkan süreçler büyük ihtimalle olumsuz olarak noktalanacaktır.
A101 iş başvurusu için tıklayın.
A101 İş Başvurusu İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
A101’de çalışmak isteyen ve bunun için A101’in internet sitesi üzerinden başvuru yapan kişilerin yanlarında getirmeleri gereken bazı evraklar bulundurması gerekiyor. İşte o evraklar:
- Adli sicil belgesi
- T.C. kimlik fotokopisi
- İkamet belgesi
- Sağlık Raporu
- 4 adet biyometrik fotoğraf
- Akciğer filmi
- İş başvuru formu
Yukarıda yer alan evrakların A101 iş başvurusu yapacak olan kişilerin yanında olması gerekiyor. Bu belgeleri teslim eden kişiler artık iş başvurusunun kabul edilip edilmeyeceğini beklemeye başlayabilir.
Başvuru yapmak isteyen insanlar kendilerine en yakın A101 mağazasını ziyaret ederek oradaki görevliye iş başvurusunda bulunmak istediğini söyleyerek başvuru işlemlerini burada da başlatabilir. Gerekli şartları sağlayan kişiler kendilerine en yakın A101 şubesinde personel olarak görev almaya hak kazanacaktır. Fakat bunun için başvuru sürecinin tamamlanması gerekmektedir.




 

a101 a101 iş başvurusu a101 iş ilanları