2021 Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

TAKİP ET

Açık cezaevinde bulunan mahkumların aileleri başta olmak üzere bir çok insan açık cezaevi izinleri hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki 2021 Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek? İşte son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Açık cezaevinde mahkum olarak bulunan kişilerin aileleri başta olmak üzere bir çok insan açık cezaevi ile ilgili son dakika gelişmelerini dakika dakika takip ediyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle Adalet Bakanlığı açık cezaevinde yatan mahkumların 30 Kasım 2021 tarihine dek izinli olacağını açıklamıştı. Açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmadığı ise bir çok kişinin gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2021 Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek?
2021 Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı, Ne Zaman Bitecek?

Açık cezaevi izinlerinin uzatılmasıyla ilişkin olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre açık cezaevlerinde bulunan, açık cezaevlerinden ayrılacak olan ve denetimli serbestlik şartıyla cezalarının uygulanmasına karar verilmiş olan mahkumların izinleri 30 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.
15 Nisan 2020 tarihinden bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinlerinin uzatılmaması kararının kabine toplantısında resmileştiği öğrenildi. Bir son dakika düzenlemesi yapılmadığı takdirde açık cezaevi mahkumlarının 30 Kasım 2021 tarihinde geri gelmesi gerekiyor.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü belirtilen tarihte geri gelmeyenler için yakalama kararı çıkarılacağını açıkladı.
 

açık cezaevi izinleri 2021 açık cezaevi izinleri