2021 AÖF sınavları ne zaman yapılacak, sınavlar online mı?

TAKİP ET

2021 AÖF sınavları merakla bekleniyordu. Binlerce öğrenci 2021 AÖF sınavları ne zaman yapılacak, sınavlar online mı olacak soruları gündem oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 AÖF sınav tarihlerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav tarihleri açıklandı. Ön lisans ve lisans eğitimi alan Anadolu Üniversitesi bünyesinden uzaktan eğitim alan binlerce öğrenci sınavlara girerek mezun olmak istiyor. Öğrenciler AÖL sınavları ne zaman yapılacak, sınavlar online mı olacak sorularını araştırıyor.
AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır?
AÖF sınav yerlerinin sınava bir hafta kala açıklanması bekleniyor. Sınavlar 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak. Bu nedenle sınav yerlerinin 15 Kasım tarihinde ve o hafta içerisinde yayınlanması hedefleniyor.
AÖF sınavları ne zaman?
AÖF güz dönemi sınavları 27-28 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak. Öte yandan dönem sonu sınavları 8-9 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM tarafından yapılan sınavların pandemi durumuna göre de değişebileceği söylendi.
Öte yandan sınavların online olup olmayacağı merak konusuydu. Son yapılan çalışma sonucunda sınavların yüz yüze olarak yapılmasına karar verildi. Anadolu Üniversitesi’nde iki yıllık ve dört yıllık eğitim alan açık öğretim öğrencileri geçen dönemleri uzaktan yapılan sınavlarla geçirdi. Pandemi nedeniyle alınan bu kararın ardından eğitimin yüz yüze başlamasıyla sınavların da açık öğretim olsa dahi yüz yüze yapılması kararı bekleniyordu. Bakanlık beklenen kararı açıkladı ve AÖF sınavlarının pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze yapılmasına karar verdi.
 

aöf açık öğretim sınav yerleri