2021 AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav sonucu nasıl sorgulanır ?

TAKİP ET

Lise okuyanla için sunulan AÖL sınavlarının yapılmaya başlanmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Öğrencilerin online olarak girdikleri sınavlar sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ise sıklıkla sorulmaktadır. AÖL sınav sonuçlar detayları...

Reklam
Reklam

2021 yılının AÖL 1.dönem ilk sınavları 4 Aralık günü başlayıp 10 Aralık'ta sona ermiştir. MEB tarafından milyonlarca kişiye fırsat veren AÖL sınavlarına yoğun ilgi vardı. Pandemiden dolayı online olarak yapılan sınavların sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ise haberimizde yer almaktadır. 

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları her sene sınavların bittiği tarihten 2 hafta sonra açıklandığı görülmektedir. Bu sene de AÖL sınavlarının Aralık sonunda açıklanması beklenmektedir. Bu nedenle Aralık ayı içerisinde AÖL sitesine TC kimlik numara ile giriş yapıldıktan sonra bilgilere ulaşılmaktadır. 

AÖL sınav değerlendirilmesi nasıl yapılıyor? 

Her dersten 20 soru bulunmaktadır. Derslerden geçebilmek için en az 9 soruya doğru cevap verilmeksi gerekmektedir. Her doğru sorusunun değeri ise 5 puandır. 

Her ders için farklılık gösteren değerlendirme de başarı puanı hesaplamak ise şu şekildedir; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]

Sınav sonuçlarında doğru yanlış olarak açıklanmayıp sadece puan belirlenecektir. 

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

AÖL AÖL sınav sonucu 2021 sınav sonucu