2021 Aralık ayı TÜİK enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak Aralık ayına ait olan enflasyon verileri ile birlikte memur çalışanları ile emekli vatandaşların alacakları zam oranı da belli olacak. Fakat, asgari ücret miktarına yapılan zam oranından sonra memurlar ile emekli vatandaşa da enflasyon e iyileştirme beklentisi oluşmaktadır. 2021 yılı Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Milyonlarca kamu çalışanı vatandaşımız ile emekli olan vatandaşalarımız Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarını merak içerisinde beklemektedir. Açıklanacak olan bu verilerden sonra ise yüzdesel olarak enflasyon farkı da belli olacak. TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Aralık ayı enflasyon rakamı açıklanma tarihleri belli mi? İşte detaylar..

2021 Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Aralık ayına ait olan enflasyon verileri 3 Ocak 2022 Pazartesi günü açıklanmış olacak. Sabah saat 10.00 'da Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte hem memur olan vatandaşların hem de emekli olan vatandaşlarımızın alacakları enflasyon farkı da belli olacak. Enflasyon verilerinin tespit edilebilmesi için Aralık ayının bitmesi ve Türkiye İstatistik Kurumu 'nun da gerekli olan ölçümlerinin yapmış olması beklenecektir.

2021 Aralık ayı için enflasyon beklentileri nedir?
Analistler tarafından henüz beklenti anket sonuçları açıklanmamış olsa bile Aralık ayında enflasyon rakamlarının diğer aylar baz alındığ zaman aylık olarak % 3 ile % 6 oranında olması beklenmektedir.
Aralık ayı enflasyon rakamları öncesinde ise yıllık enflasyon oranı % 21.31 seviyesinde yer almaktaydı.

2021 Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK Aralık ayı enflasyon oranları belli oldu mu? 2021 Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?