2021 CTE Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor, izinler uzatılacak mı?

TAKİP ET

Hem mahkumları hem de mahkumların ailelerini yakından ilgilendiren açık cezaevi izinlerinin ne zaman bittiği merak konusu oldu. CTE Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Vatandaşlar izinlerin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Geçen aylarda mahkumların cezaevi izin sürelerinde uzatma yapılmıştı. Bunun üzerine izinlerin ne zaman biteceği ya da tekrar uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Covid-19 pandemisi nedeni ile mahkumlar izinli sayılmış ve evlerine gönderilmişti. Daha sonra bu izinler 30 Kasım tarihine kadar uzatıldı. 30 Kasım tarihin az bir zaman kala hem mahkumlar hem de mahkum aileleri  izinlerin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…
Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek?
Pandemi nedeni ile önlem almak için mahkumlar izinli sayılarak evlerine gönderilmişti. 15 Nisan 2020 tarihinde evlerine gönderilen mahkumlar için 9 defa uzatılan izinler 30 Kasım’da bitiyor. Kişiler cezaevine dönmezse firari olarak kayıtlara geçecek.
Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısında gündemin önemli başlıklarına yer verdi. Bu başlıklardan biri de açık cezaevlerinin izin durumları oldu. Pandmei süreci başladığında 15 Nisan itibari ile mahkumlar evlerine izinli olarak gönderilmişti. Ardından 31 Mayıs 2020 tarihinde izin süresi uzatıldı ve şu ana kadar toplamda 9 defa izinler uzatıldı. Bunun üzerine son olarak izinlerin 30 Kasım’da sona ereceği açıklandı.
Dönmeyen mahkumlar için yakalama kararı!
Konuya ilişkin açıklama yapan kişilerden biri de Adalet Bakanı Adbülhamit Gül oldu. Gül, izinlerin bu sefer uzatılmayacağını açıkladı. Verilen tarihte izinler bitecek ve gelmeyen mahkumlar hakkında da yakalama kararı çıkacak. Bunun yanı sıra ceza süresi bitenler cezaevine dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.
Gardiyanlara özlük müjdesi
Bakan Gül’ün yaptığı açıklamada infaz memurlarının özverili çalışmalarına da değinildi. Gardiyanların eve gitmedikleri ve 14 gün süresince farklı yerlerde izolasyonda tutuldukları bundan dolayı ailelerinden uzak kaldıkları belirtildi. Tüm bunların yanı sıra hükümet tarafından ilerleyen süreçlerde infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı bildirildi.
 

açıkcezaeviizinleri izinsüresiuzadımı cteaçıkcezaevi