2021 EGM PA Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

TAKİP ET

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar, bekçi alımı başvurularını araştırmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan yapılacak olan açıklamalar ile jandarma bekçi alımlarının yapılacağı bilgisi verildi. Jandarma Genel Komutanlığı da bünyesine yapılacak olan 10 bin bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Genel olarak verilen ilanlar ilçe bazındadır ve kontenjanlar için de ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olma şartı aranmaktadır. Peki, bekçi alımları ne zaman yapılacak? 2021 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü PA Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılıyor? Bekçi alımı başvurusu için gereken şartlar nelerdir? İşte detayları..

Reklam
Reklam

Bekçi alımı ne zaman yapılacak, bekçi alımları için başvurular başladı mı? şeklinde ki sorulara pek çok kişi yanıt aramaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi ve Jandarma Genel Komutanlığının  duyurularında yapılan açıklamalarda tam 10 bin kişilik bekçi alımının yapılacağı bilgisi duyuruldu ve bekçi adayları da bu konuda gözlerini açık halde ki pozisyonlar için yayınlanacak olan bekçi alım ilanlarına çevirmiş durumda. Peki 2021 yılı bekçi alımları ne zaman olacak? 2021 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi bekçi alımı için nasıl başvuru yapılıyor? Bekçi olmak için gereken şartlar nelerdir?

2021 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak?
Bekçi alımına ilişkin tarihler henüz kesin olarak açıklanmadı. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan herhangi bir açıklama da gelmedi. Ayrıca, Jandarma bekçi alımları ile ilgili olarak da kurumlar tarafından bir açıklama yapıldığı zaman detayları ile birlikte haberimizde paylaşacağız.

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçilik 2021 yılı şartları nedir?
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı için yapılacak olan bekçilik alımlarında adaylarda birtakım şartlar aranmaktadır. Söz konusu olan şartlar ise şu şekildedir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

En az lise ya da dengi okuldan mezun olmak

En az 1,67 cm boyunda olmak

Beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ve 27 ( dahil ) arasında olmalı

31 yaşından henüz gün almamış olmak

Ağır hapis cezası ya da altı aydan fazla süreli hapis cezası ya da affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas ya da yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak

Silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya hukuki olarak herhangi bir engeli bulunmamak

Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı sebebi ile tedavi görmüş olmamak ya da tedavi görüyor olmamak2021 yılı jandarma bekçi alım başvuruları ne zaman yapılacak?
Emniyet Genel Müdürlüğü ‘nde yeni bir planlamaya girmiş olmanın getirdiği değişim süreci içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde tam 10 bin yeni bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Ancak, yapılacak olan bekçi alımı başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağına dair henüz resmi olarak bir açıklama yapılmadı.
 

bekçi alımları ne zaman egm bekçi alım şartları neler jandarma bekçi alımı ne zaman