2021 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomide dikkatler FED Başkanı Jerome Powell'a çevrildi

TAKİP ET

Amerikan Merkez Bankası (FED) Kasım 2021 ayındaki faiz oranlarını açıkladı. Bu durumla beraber ekonomide dikkatler FED Başkanı Jerome Powell'a çevrildi. Peki 2021 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Dünyadaki pek çok ülkenin ekonomisini ilgilendiren Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) ekonomi toplantısı son olarak Ekim 2021’de gerçekleşmişti. FED Başkanı Jerome Powell toplantının ardından yaptığı açıklamada politika faizinin değişmediğini ve yüzde 0 ila 0,25 aralığında tutulduğunu söylemişti. Ekonomi dünyasında gözler FED’in Aralık 2021’de yapacağı yeni toplantıya çevrildi. Bir çok insan FED’in faiz kararını ne zaman vereceğini öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2021 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
2021 FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?
Son olarak Ekim 2021’de toplanan FED, Kasım 2021 ayı için verdiği kararda faizi sabit tutmuştu. Aralık ayı içerisinde yapılacak toplantıda salgın döneminde yürürlüğe konan nakit desteklerinin getirileri gündeme alınacak. FED’in Aralık ayında faize gitme ihtimalinin yüksek olduğu da ekonomi uzmanlarının tahminleri arasında yer alıyor. 
FED’in yeni toplantısının 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacağı öğrenildi. FED Başkanı Jerome Powell’ın en geç 15 Aralık 2021 TSİ 21.00’de kamuoyuna açıklamalar yapacağı tahmin ediliyor. 

FED FED faiz kararı FED toplantısı