2021 güncel veteriner muayene fiyatları ne kadar?

TAKİP ET

Veteriner muayene fiyatları, her il için farklı miktarlarda fiyatlar öne çıkmaktadır ve bu sebeple de özel veteriner merkezlerinin kendi iç kısımlarında bulundurdukları ürünler de hizmet ücretlerini artıran sebeplerdendir. Peki 2021 yılı güncel veteriner muayene ücretleri ne kadar? işte cevabı..

Reklam
Reklam

Veteriner muayene fiyatları, her il için farklı miktarlarda fiyatlar öne çıkmaktadır ve bu sebeple de özel veteriner merkezlerinin kendi iç kısımlarında bulundurdukları ürünler de hizmet ücretlerini artıran sebeplerdendir. Çünkü, hayvan sağlığı için gerekli olan kontrollerin yapılması aynı zamanda vitamin adı verilen ürünlerinde kullanılmasını gerektirmektedir. Hayvanlarda dönemsel olarak mevsim değişikliğine de bağlı olarak ortaya çıkan bazı sorunlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda da mutlaka bir sağlık kontrolü yaptırılması şarttır. 

2021 yılı veteriner ücretleri ne kadar?
Aşağıda sıralamış olduğumuz veteriner muayene ücretleri 2021 yılı için geçerli olan ücret tarifesidir. Ancak; daha önce de söz ettiğimiz gibi hayvanların yaşamış oldukları rahatsızlıklardan dolayı kullanılması zorunlu olan bazı vitaminlerin, takviye ürünleri ile mama ürünlerinin de satışı ile birlikte bu rakamlar çok daha süt rakamlara çıkmaktadır.
2021 yılı veteriner ücretleri her bir hayvan için değişmektedir ve şu şekilde sıralanabilir;
* Kedi genel muayene ücreti 100 TL ile 165 TL arasındadır.
* Köpek genel muayene ücreti 100 TL ile 165 TL arasınadır.
* Kedi kontrol muayene ücreti 60 TL ile 95 TL arasındadır.
* Köpek kontrol muayene ücreti 60 TL ile 95 TL arasındadır.
* Kedi acil durum muayene ücreti 125 TL ile 190 TL arasındadır.
* Köpek acil durum muayene ücreti 125 TL ile 190 TL arasındadır.
* Kafes kuşları muyene ücreti 55 TL ile 95 TL arasındadır.
* Sürügen muyene ücreti 75 TL ile 145 TL arasındadır.
*Kemirgen muayene ücreti 55 TL ile 95 TL arasındadır. 

Veteriner aşı ile kuduz muayene ücretleri ne kadar?
Veteriner aşı ile kunduz muayene ücretleri kapsamında sunulan ücret tarifesi değişmektedir. Ayrıca, yapılan kontroller dahilinde gerekli olduğu bilinen ve her bir hayvana yönelik olarak ilerleyen bir konudur. Özellikle de kuduz hastalığı olan sokak hayvanları ile ev hayvanları için ciddi anlamda tehlikeli sonuçlar doğurabilen bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de oldukça önem arz eden bir hastalıktır. Önlemi alınmadığında ya da tedbiri alınmadığı zaman olası her bir sonuç hayvanın ölümüne neden olabilmektedir. Bu sebeple de bir veteriner eşliğinde tedavi sürecinin yapılması gereken bir hastalıktır. Bu şekilde kötü bir sonuca varılmaması için de kesinlikle hayvanın aşı olması gerekmektedir.
Veteriner ücret fiyatları ile kuduz hastalığı aşısı ile birlikte veteriner ücret tarifesi değişken olarak şöye sıralanabilir;
* Kedi kuduz aşısı ücreti 100 TL ile 130 TL arasındadır. 
* Kedi karma aşısı ücreti 105 TL ile 150 TL arasındadır.
* Kedi lösemi aşısı ücreti 105 TL ile 150 TL arasındadır.
* Kedi FIV aşısı ücreti 125 TL ile 190 TL arasındadır.
* Kedi iç parazit uygulaması ( oral ) ücreti 55 TL ile 65 TL arasındadır.
* Kedi iç parazit uygulaması ( enjetabl ) ücreti 70 TL ile 80 TL arasındadır.
* Kedi dış parazit uygulaması ücreti 40 TL ile 50 TL arasındadır.
* Köpek kuduz aşısı ücreti 85 TL ile 130 TL arasındadır.
* Köperk karma aşısı ücreti 95 TL ile 150 TL arasındadır.
* Köpek corona aşısı ücreti 95 TL ile 150 TL arasındadır.
* Köpek b. bronchiseptica aşısı ücreti 95 TL ile 150 TL arasındadır.
* Köpek lyme aşısı ücreti 120 TL ile 190 TL arasındadır.
* Köpek iç parazit uygulaması ( oral ) ücreti 55 TL ile 85 TL arasındadır ve ayrıca bu fiyat köpeğin kilosuna bağlı olarak da değişmektedir.
* Köpek iç parazit uygulaması ( enjetabl ) ücreti 75 TL ile 125 TL arasındadır ve ayrıca bu fiyat köpeğin kilosuna bağlı olarak da değişmektedir.
* Köpek dış parazit uygulaması ücreti 55 TL ile 70 TL arasındadır ve ayrıca bu fiyat köpeğin kilosuna bağlı olarak da değişmektedir.
Yukarıda vermiş olduğumuz aşı uygulamaları genel bakımdan ve veterinerden veterinere göre değişmektedir. Ayrıca, hayvanın genel sağlık durumuna göre de bağlı olan bir durumdur. Bu sebep ile de belirtilen ortalama fiyat miktarları için net olarak bir fiyat söylemek doğru olmaz. Yapılacak olan muyene işlemi ile aşı işlemi açısından da gideceğiniz veteriner ile daha öncesinden bir iletişim sağlayarak gitmek çok daha mantıklı olacaktır ve veterinerin net fiyatının da ancak bu yol ile öğrenilebileceği düşünülmektedir.

Muayene sonrasında uygulanacak olan klinik işlem ücretleri ne kadar?
Bu konu ile ilgili olarak hayvan dostlarımız ile ilgili olarak belirlenmiş olan sağlık konuları ön plana çıkmaktadır. Her bir hayvanda ki hastalığın aynı olmaması durumu ile birlikte genel kontrol işlemi ile yapılacak olan işlem arasında ki süreçte raklılık göstermektedir. Mesela; bir köpeğin açık havada dolaşmaya çıkaraılması onun sağlığı için gereken bir durumdur. Ancak kuşların açık bir ortamda bulunması ise kısa bir süre sonra cereyana kapılarak rahatsızlanmasına sebep verir ve hatta belki de ölümüne sebep olabilir. Bu sebeple de muayene dahilinde zamanı geçirilmemesi gereken işlemlerin olduğu bilinmektedir ve bu işlemlerin ortalama olarak fiyatları ise şöyle sıralanmaktadır;
* Subkutan enjeksiyon ücreti 50 TL ile 70 TL arasındadır.
* İntramuskuler enjeksiyon ücreti 50 TL ile 70 TL arasındadır.
* İntravenöz enjeksiyon ücreti 50 TL ile 85 TL arasındadır.
* Subkonjuktival enjeksiyon ücreti 65 TL ile 95 TL arasındadır.
* İntraartiküler enjeksiyon ücreti 140 TL ile 225 TL arasındadır. 
Yukarıda vermiş olduğumuz ücretler, muayene sonrası işlem olarak ön plana çıkan ücretlerdir ve 2021 yılında geçerli olmak ile beraber 2022 yılında da henüz ne derecede değişiklik göstereceği tam belli değildir. Bu yüzden de net olarak bir fiyat söylemek şuan için mümkün değildir, ortalama fiyatları ile ön planda olan br konudur.

Muayene işlemi sonrasında uygulanacak olan tedavi ücretleri ne kadar?
Muayene işlemi sonrasında uygulanacak olan tedavi ücretleri için yapılacak olan tedavinin farklılığı ön plana çıkmaktadır. Hayvanların hem gelişimleri açısından hem de sağlıkları açısından tedavi edilmelerini gerektiren bazı durumlar söz konusudur. Tıpkı biz insan sağlığının ihtiyaç duyduğu tedavi döngüsü gibi hayvanların da ihtiyaç duydukları bir konu olarak yorumlanmaktadır ve 2021 yılı için belirlenen ortalama fiyat listesi şöyledir;
* Anel kese temizliği ücreti 70 TL ile 100 TL arasındadır.
* Anal kese temizliği ( lavaj ) ücreti 145 TL ile 225 TL arasındadır.
* Korneal fluoresin uygulaması ücreti 60 TL ile 80 TL arasındadır.
* Shirmer gözyaşı testi ücreti 60 TL ile 85 TL arasındadır.
* Karın içindeki sıvı drenajı ücreti 130 TL ile 240 TL arasındadır.
* Dişi idrar yolu sondası ücreti 130 TL ile 180 TL arasındadır.
* Ekek idrar yolu sondası ücreti 85 TL ile 160 TL arasındadır.
* Basit yara temizleme ücreti 70 TL ile 100 TL arasındadır.
* Komplike yara temizleme ücreti 170 TL ile 265 TL arasındadır.
* Pansuman ücreti 60 TL ile 95 TL arasındadır.
* Kulak temizleme ve yıkama ücreti 105 TL ile 160 TL arasındadır.
* Lavman ücreti 100 TL ile 255 TL arasındadır.
* Hospitalizasyon ücreti 60 TL ile 85 TL arasındadır.
* Gastrik lavaj ücreti 170 TL ile 195 TL arasındadır.
* Mide sondası ücreti 95 TL ile 120 TL arasındadır.
* Mikropiç uygulaması ücreti 110 TL ile 140 TL arasındadır. 
Yukarıda belirtmiş olduğumuz tedaviler dışıbda bazı tedaviler daha vardır ve onlar ile birlikte bu fiyatlar değişmektedir. Aynı zamanda her bir veterinerde bu fiyat listesi gerçekleştirilen tedavi işlemi ile beraber değişmektedir. Bu yüzden de veteriner ücretleri konusunda net olarak bir fiyat söylemek mümkün değildir.

2021 veteriner ücretleri ne kadar? veteriner fiyat listesi güncel veteriner ücretleri ne kadar?