2021 hemşire atama (Lise-Üniversite) kaç kişi atanacak? 40 bin sağlık personeli hemşire kontenjanı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile 40bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. Peki 2021 hemşire atama (Lise-Üniversite) kaç kişi atanacak? 40 bin sağlık personeli hemşire kontenjanı ne kadar? Detayları bilgiler haberimizde...

Reklam
Reklam

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan Sağlık Bakanlığı bünyesinde 40bin yeni personel istihdam edileceğini duyurdu. Bu haber birçok sağlıkçı için müjde niteliğinde. Atanmak isteyen bir çok sağlık mezunu kendi alanlarından kaç kişinin alınacağını oldukça merak etmekte. Hemşireler de aynı şekilde kendi alanlarından ne kadar alım yapılacağını araştırıyor. lise (ortaöğretim) ve Üniversite (Lisans) mezunu kaç hemşire atanacak? Geçtiğimiz alımlarda alım yüzdesi en çok hemşirelik alanında olmuştu. Bundan dolayı yeni alımın yüzdeliğinin çoğunluk oranında hemşirelik olacağı tahmin edilmekte.
2021 yılı alımı hemşire atama kontenjanı ne kadar?
Birçok sağlık personeli atama haberlerini beklemekteydi. Gelen müjde ardından sağlık personeli kendi branşlarında ne kadar alım yapılacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alım içerisinde ne kadar hemşirelik kontenjanı var? Henüz konu ile ilgili net rakamlar açıklanmamış olsa da birkaç gün içerisinde Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden konuyla ilgili açıklama yapılacağı düşünülmektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımda kadro ve branş dağılımı nedir?
Lisans ve lise düzeyindeki hemşirelik bölümleri için henüz kadro ve branş dağılımı belli olmamıştır. 2020 yılı içerisinde yapılan 18bin sağlık personeli ataması içerisinde 11bin hemşire alımı yapılmıştı.
2020 yılı 28bin atama branş ve kadro dağılımı



Sağlık Bakanlığı 2021 atama takvimi belli oldu mu?
Basın mensuplarının Bakan Koca’ya yöneltmiş olduğu atamalar ne zaman başlayacak sorusuna Bakan Koca şöyle cevap vermişti;
“Sabredelim uzamayacak. Sayı netleşmedi ama zannediyorum bu ay içinde birkaç hafta içinde sayıyla ilgili hangi alanlarda kaç kişinin alınacağıyla ilgili açıklama yapılır.”
Hemşirelik nedir?
Hemşirelik mesleği; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen bir meslektir. Hemşireler, yaşam kalitesini iyileştirmek ve hastanın ihtiyacı olan en doğru tıbbi bakımı verebilmek için doktorlar, hasta, hastanın ailesi ve diğer ekip üyeleriyle işbirliği içinde çalışarak bir bakım planı geliştirir. Hemşireler, tıp pratisyenleri ve diyetisyenler gibi multidisipliner bir sağlık bakım ekibinin diğer üyeleriyle iş birliği yaparak veya bağımsız olarak hasta bakımını planlar. Ülkemizden farklı olarak Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri ülkelerinde hemşirelik mesleğinde çalışan kişiler klinik hemşire uzmanları ve hemşire pratisyenleri gibi gelişmiş pratisyen hemşireler, bireysel eyalet düzenlemelerine bağlı olmak koşulu ile sağlık sorunlarını teşhis ederler ve ilaçlar gibi diğer tedavileri reçete ederler. Ancak ülkemizde yapılan uygulama içerisinde hemşireler doktorlar gibi reçete yazmakla görevli değildir.
 
 

sağlıkpersoneli atama personelalımı sağlıkbakanlığı hemşire