2021 KOSGEB Arıcılık hibe desteği veriyor mu? Hibe desteği şartları nelerdir?

TAKİP ET

KOSGEB hibe desteği vermeye devam ederken arıcılığa da destek veriyor mu soruları sorulmaya başladı. KOSGEB arıcılık hibe desteği nedir ? Arı yetiştirmek için kovan yaparak bal üretimi yapan arıcılara KOSGEB desteği hakkında meraklar artıyor. KOSGEB arıcılık desteği hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Arıların insan yaşamında önemi oldukça fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle arıcılıkla uğraşanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kovan yapmak isteyenlere KOSGEB desteği veriliyor mu sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. KOSGEB girişimci olan herkese destek verirken arıcılık hakkında bilinmesi gerekenler de şöyledir;

2021 KOSGEB Arıcılık kredisi hibe desteği 

KOSGEB girişimcilere destek vermeye devam etmesi üzerine arıcılık yapmak isteyenlere de hibe desteği vermektedir. KOSGEB'den hibe desteği almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken şartlar diğerlerinde olduğu gibi oldukça önemlidir. KOSGEB Girişimcilik Kursuna gidilmesi ve bu kursun başarıyla bitirilmesi gerekmektedir. Sertifikaya sahip olunması halinde başvurular yapılabilir. 

KOSGEB Arıcılık desteği nasıl alınır? 

KOSGEB'in resmi internet sayfası üzerinden kayıt olunması halinde kişinin girişimcilik eğitim bilgilerine ulaşılmaktadır. Bu katılım ile arıcılık destek başvurusunda bulunmak mümkündür. KOSGEB aracılığı ile arıcılıpa verilecek hibe desteği 60.000 TL ve 360.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

KOSGEB Arıcılık hibe desteği şartları

Kovan sayısı en az 30 olmalıdır. 

En az 1000 arı kovanına sahip olunmalıdır. 

Arıcılık kayıt sistemine kayıt olunması da gerekmektedir. 

Arıcılık yapılacak ilde ikamet edilmelidir. 

KOSGEB Arıcılık desteği başvurusu nasıl yapılır? 

Öncelikle KOSGEB tarafından düzenlenen kursa katılım gerekmektedir. Kursu başarılı bitirilmesi halinde gerekli şartlar yerine getirilmelidir. Bunun yanı sıra arıcılık yardımından yararlanılmamalıdır. Şartlar yerine getirilmesi halinde dilekçe verilerek başvuru yapılır. 

KOSGEB Arıcılık desteği başvuru tarihi

KOSGEB Arıcılık desteği 2021 yılından itibaren sorunsuz devam etmektedir. Belirli son başvuru tarihi bulunmuyor. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen kişiler sisteme kayıt olarak uygulama eğitiminde sertifika almaları gerekmektedir. Sertifika aldıktan sonra başvuru yapma pozisyonunuz açılacaktır. Projenizle ilgili ayrıntılı dosyalar hazırlamanız ve göndermeniz gerekmektedir. Detaylı işlemlerde, sektörünüz başvuruyu kabul ederse, hibe desteği şeklinde sunulacaktır.

Arıcılık hibe desteği KOSGEB arıcılık Arıcılık şartları