2021 öğrenci para yardımı ne kadar? Öğrenci parası başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Eğitim hayatlarına devam eden milyonlarca öğrenci devletin sağladığı öğrenci parası hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor. Peki 2021 öğrenci para yardımı ne kadar? Öğrenci parası başvuru şartları nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Eğitim hayatlarına devam eden ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri 2021 yılında devletin sağladığı öğrenci para yardımını gündemlerinin üst basamaklarına taşımış durumda. Özellikle ailesinden uzakta yaşayan ve ekonomik açıdan zorluk çeken öğrenciler öğrenci parasının 2021 yılı itibariyle ne kadar olduğunu ve öğrenci parası başvuru şartlarını öğrenmek için arama motorları üzerinden yaptığı araştırmaları arttırmış durumda. Peki 2021 öğrenci para yardımı ne kadar? Öğrenci parası başvuru şartları nelerdir?

2021 Öğrenci Para Yardımı Ne Kadar?
Ekonomik olarak ek gelir arayan öğrenciler devletin sağladığı öğrenci para yardımının ne kadar olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. İşte 2021 yılında eğitim seviyelerine göre öğrencilere ödenen öğrenci para yardımı miktarları:
- İlköğretim döneminde devam eden çocuklar için ödenen miktar: 1181TL 
- Ortaöğretime devam eden çocuk için ödenen miktar: 1259TL 
- Ortaöğretime dışardan devam eden çocuklar için ödenen miktar: 1023TL 
- Lise eğitimine ödenen miktar: 2,697TL
- Üniversite eğitimine ödenen miktar: 5,394TL
Yukarıda belirtilen miktarlar 2021 yılı itibariyle milyonlarca öğrenciye ödenen öğrenci para yardımı miktarlarıdır. 2022 yılında öğrencilere ne kadar para yardımı yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Bu öğrenci para yardımlarından faydalanmak isteyen kişiler kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Öğrenci para yardımı alan öğrenciler paralarını şu işlemlerde kullanabilirler:
– kırtasiye yardımı,
– şartlı eğitim yardımı,
– barınma, kıyafet,
– kitap yardımı 
Öğrenci Parası Başvuru Şartları Nelerdir?
Türkiye’de ekonomik açıdan zor günler geçiren ve ailelerinden uzakta eğitim hayatlarına devam eden binlerce öğrenci bulunuyor. Bu öğrenciler devletin sağlamış olduğu öğrenci para yardımından faydalanabiliyorlar. Fakat öğrenci parasından faydalanmak isteyen öğrencilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte öğrenci parasına başvuru yapmak isteyen öğrencilerin karşılamaları gereken şartlardan bazıları:
- T.C. vatandaşı olmak
- Sigortalı bir işte çalışmamak
- İlköğretim, ortaöğretim veya yükseköğretim seviyesinde eğitim görmek
- Ailelerinin asgari ücretin üzerinde bir gelire sahip olmaması
- Ailesinin veya kendisinin herhangi bir mala veya mülke sahip olmaması
- Aile evinden uzakta eğitim hayatını sürdürmesi gerekmektedir. 

2021 öğrenci para yardımı öğrenci parası öğrenci parası başvuru şartları