2021 Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı hangi branşlarda personel alımı yapacak?

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı 'nca yapılacak olan 40 bin personel alımları ile ilgili olarak bir on dakika gelişmesi yaşandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde personel olarak görev yapmak isteyen kişiler Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı branş ile kadro dağılımı ile ilgili de bütün detaylar öğrenmek istemektedir. Peki, Sağlık Bakanlığı bünyesinde sağlık personeli alımları için başvurular belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı hangi branşlar üzerinden alım yapacak? işte detaylar..

Reklam
Reklam

Sağlık Bakan olarak görev yapan Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve bu açıklamasında Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapmak üzere alınacak olan 40 bin personel ile ilgili olarak çok önemli bilgiler paylaştı. Detayları çok uzun bir süredir beklenen sağlık personeli alım başvuru tarihleri de nihayet belli oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı hangi branşlar üzerinden personel alımı yapacak? işte bütün detaylar..

Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımları hangi branşlar üzerinden yapılacak?
Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca; resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve bu açıklamasında Sağlık Bakanlığı bünyesine alımı yapılacak olan personel ile ilgii olarak şu bilgileri verdi;
'' Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımız bünyemize 30.000 sözleşmeli sağlık personeli, 10.000 de sürekli işçi olacak şekilde toplamda tam 40 bin pozisyon ile kadro ihdası yapıldı. 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımı için de ilgili kılavuz ÖSYM 'ye gönderilmiştir.
Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere de KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirme süreci ile 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımı sürecini de başlatıyoruz. Gereken bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanması için ÖSYM 'ye verildi.
10.348 adet hemşire, 1.600 adet ebe ile 6.604 adet sağlık teknisyeni ve sağlık teknikeri ile ayrıca psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimci, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ile sağlık fizikçileri alımı gerçekleştirilecektir.
Tercih kılavuzu, ÖSYM 'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandıktan hemen sonra ilgili adaylar tercihlerini kılavuzda belirtilmiş olan tarihler arasında yapabileceklerdir. Atama işlemleri ile ilgili duyurular ise Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM resmi internet adresi üzerinden takip eilecektir.
40.000 kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ve 10.000 sürekli işçi kadrosu için de Mart ayı içerisinde ilana çıkılacak ve alım işlemleri yapuılacaktır. Sağlık hizmei alacak olan vatandaşlarımıza ile sağlık camiamıza hayırlı olmasnı temenni ederim. '' dedi.

Sağlık Baknlığı persoenl alım ilanı 2021 Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı